Banjaluka: Svakog dana autobusom do mora

Sa Autobuske stanice u Banjaluci od 17. juna svakog dana će polaziti autobusi prema primorskim gradovima u Crnoj Gori i Hrvatskoj, pa će svi oni koji žele da godišnji odmor provedu na Jadranu imati na raspolaganju veliki izbor linija i destinacija.

U autoprevozničkim preduzećima kažu da je najveći broj putnika za Crnu Goru, mada su i autobusi za Hrvatsku maksimalno popunjeni u sezoni.

- Cijena karata za sve destinacije u odnosu na prošlu godinu ostaće ista. Najskuplja karta je za Crnu Goru, a u jednom pravcu kreće se oko 50 KM, dok je povratna za 30 maraka skuplja. Karte za Hrvatsku su nešto jeftinije. Za Split, Makarsku i Omiš karta u jednom smjeru je 31 KM, a povratna 50 KM. Cijena karte za Ploče je nešto viša pa iznosi 38 KM u jednom pravcu, dok je povratna 60 KM - rekli su na Autobuskoj stanici.

Dodaju da su svi autobusi koji će saobraćati prema Jadranu moderni, u kojima je veliki akcenat na bezbjednosti i udobnosti putnika.

- Od naredne subote autobus za Herceg Novi, Tivat i Budvu kretaće svake večeri u 23 časa, dok je polazak za Makarsku, Omiš i Split svakog jutra u pet časova.Autoprevoznici "Bočac turs" i "Žak turs" od 22. juna voziće za Makarsku četvrtkom, petkom i subotom u 22.45 časova - objasnili su na Autobuskoj stanici.

Naglasili su da se od polovine jula očekuju gužve i dobro bi bilo da putnici bar dan ranije rezervišu karte.

- Ranijih godina smo u sezoni zbog velike gužve imali praksu da uvodimo i dodatne linije za Jadran ili vozimo autobusima većih kapaciteta. Tako će vjerovatno biti i ove godine. Velike gužve su najčešće od sredine jula do sredine avgusta, kada je špic sezone. Ove sezonske linije trajaće do kraja septembra - kazali su na Autobuskoj stanici.

Banjalučanka Nikolina Momčilović, koja je prošle godine putovala za Budvu, kaže da je zadovoljna cijenom karata te komforom autobusa koji voze na primorje. -

Ma autobus je najbolja varijanta za putovanje. Ne moram da razmišljam o vožnji, benzinu ili bilo čemu drugom. Sjednem i spavam ako mi se spava ili se zabavljam telefonom. Put do mora brzo prođe. Vjerovatno ću i ove godine odlučiti da autobusom putujem na more - rekla je Momčilovićeva.

Sopstveni prevoz

Iz Banjaluke ni ove godine nema direktnih autobuskih linija za Grčku, Tursku, Bugarsku i još neke druge evropske turističke destinacije. Ukoliko se odluče da ljetuju na obalama Sredozemnog, Egejskog ili Crnog mora, stanovnici Banjaluke moraju ići sopstvenim prevozom ili posredstvom turističkih agencija. (Glas Srpske)

 

Tagovi: