Kristina Gajić, mlada umjetnica: Divno je ostaviti pozitivan utisak

Kristina Gajić, maturant Srednje muzičke škole ''Vlado Milošević'' iz Banjaluke, održala je sinoć koncert na klaviru u Vijećnici Kulturnog centra Banski dvor.

''Divan je osjećaj svojim radom ostaviti pozitivan utisak na publiku i okolinu, kao i primiti mnoštvo pohvala od strane iste'', kazala je Gajićeva nakon koncerta.

Inače, ova banjalučanka u svijetu umjetnosti je već 12 godina i iza sebe ima niz uspješnih klavirskih takmičenja kako u Banjaluci, tako i o okruženju.

''Konkretno klasična muzika je, ne znam iz kog razloga, potpuno izolovana od publike i služi kao vrsta zabave za one koji se njom bave'', navodi ona.

Ipak, kada se govori o umjetnosti, Kristina ima svoj osvrt.

''Najveći problem je što se kod nas ne radi na tome da prvenstveno djeca prihvate kulturu kao svoju svakodnevnicu. Odrastaju generacije koje umjetnost uopšte ne doživljavaju'', ispričala je Kristina za ''mojabanjaluka.info'' i dodala da svako od nas na svoj način doživljava umjetnost.

 Pored muzike ona se svakodnevno bavi sportom, što je kako kaže na neki način i vrlo važno za njen poziv.

''Moja druga velika ljubav je njemački jezik koji sam zavoljela sa nepune tri godine.  Što se tiče bliže budućnosti, planiram da upišem Filološki fakultet u Banjaluci odsjek za Njemački jezik i vanredni studij klavira na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjaluci'', kazala je Gajićeva na kraju.

M.Š.B.

 

Tagovi: