TUGA U MODRIČI: Dva brata i sestra ostali bez roditelja i žive u jednoj sobi

Troje djece Petrovića, 19-godišnji Borislav, 16-godišnja Dragana i 12-godišnji Vlado iz Babešnice kod Modriče ostali su bez oba roditelja.

Otac Vaskrsije, koji je bio borac prve kategorija VRS, umro je pre četiri godine, a prošle godine ostali su i bez majke Stojanke. U tek započetoj kući žive sami u teškim uslovima bez ikakvih izvora prihoda. Borislav je završio bravarski zanat, dok Dragana i Vlado svaki dan putuju u Modriču u školu. Žive u jednoj sobi kuće koju su započeli da grade njihovi roditelji.

- Imamo malo nekog doplatka i penzije, nešto daju i dobri ljudi, koji su nam pomogli da sredimo sprat, omalterišemo, uvedemo struju - priča najstariji Borislav.

Njegova sestra Dragana pored obaveza u prvom razredu trgovačke škole brine o svim kućanskim poslovima.

- Čistim, kuvam, perem, sve spremam. Pomažem i braći oko njihovih obaveza. Moram priznati da i oni meni priskoče u pomoć. Spavam sa bratom u istoj sobi i želja mi je da i ja imam svoju sobu kao ostale djevojčice - kaže Dragana.

Posljednjih nekoliko mjeseci u akciju pomoći se uključio Branko Savić iz Rijeke. Iako nije iz Modriče, niti ga bilo šta vezuje za ovaj kraj, dirnula ga je sudbina Petrovića.

- Slučajno sam saznao za ovu porodicu od prijatelja Radeta Brkića. Predložio sam mu da im pomognemo i krenuli smo da radimo, sredili smo tri prostorije na spratu. Sad nam je najvažnije da curica dobije svoju sobu. To ćemo veoma brzo završiti - obećao je Branko.

O Petrovićima se po rješenju Centra za socijalni rad brine, kao staratelj, rođak Niko Pejić.

APEL

Petroviće su u proteklih godinu dana pomagali mnogi, a pre svih Opštinska boračka organizacija i modrička preduzeća poput "Akvalaminata", "SN-Pejanović", "MD-Elektra", "Đurić market" i "Interkop". Oni apeluju i pozivaju da se pomogne deci kako bi što manje osetili nedostatak roditelja i imali donekle normalno detinjstvo. (novosti.rs)

Tagovi: