Tandem odlazi iz Radnika

Od petorice igrača kojima su istekli ugovori u premijerligašu Radniku već sada je sigurno da će Bijeljinu napustiti Edin Ademović i Nemanja Zlatković.

Sa kapitenom Stankom Ostojićem i Željkom Krsmanovićem saradnja će biti nastavljena, dok je Aleksandar Kosorić u potrazi za inostranim angažmanom i ukoliko ga ne pronađe moguć je i ostanak u Bijeljini.

- Što se tiče dolazaka za sada je jedino stigao lijevi bek Slaviša Radović, koji je potpisao saradnju na tri godine, mada je sigurno da na tome nećemo stati. Želimo da i u narednoj sezoni imamo ekipu za gornji dio tabele i već sada je jasno da smo na pojedinim mjestima deficitarni. Zato ćemo prvo da vidimo ko definitivno odlazi, pa ćemo onda u potragu za pojačanjima, mada ne smijemo puno čekati, jer prvenstvo počinje već 22. jula. Sva pojačanja dovodićemo uz saglasnost trenera Mladena Žižovića - rekao je predsjednik Radnika Mladen Krstajić.

Prozivka za narednu sezonu obaviće se već 15. juna u 11 časova.

- Nema puno vremena za odmor i zato moramo brzo popunjavati deficitarna mjesta. Jasno je da će se na prozivci, uz sve igrače koji ostaju, naći i naši fudbaleri koji su u prošloj sezoni bili na pozajmici u nekim drugim sredinama. I na neke od njih ozbiljno računamo za naredno prvenstvo - rekao je trener Radnika Mladen Žižović.

Iako su svi ostali prvotimci pod ugovorima, jasno je da bi uz dobro obeštećenje mogli napustiti Gradski stadion u Bijeljini.

- Za našeg najboljeg strijelca Marka Obradovića i zimus je vladalo veliko interesovanje i sigurno je da će tako biti i u ovom prelaznom roku. Sigurno su mnogima interesantni Dino Beširević, Besim Šerbečić, Damir Peco... Svaki eventualni odlazak značiće da moramo da ga nadomjestimo. Zato će nam mnoge stvari biti poznate narednih dana - rekao je Žižović, koji je dodao da će ekipa deset dana provesti na visinskim pripremama, a da će destinacija biti Zlatibor ili Kupres.

Treneri

U prethodnoj sezoni Radnik su sa klupe predvodila trojica trenera. Slavko Petrović, sa kojim su Bijeljinci prošle sezone osvojili Kup BiH, bio je na klupi u prvih šest kola, a naslijedio ga je Nebojša Milošević. On je vodio ekipu 23 kola, da bi ga zamijenio dotadašnji pomoćnik Mladen Žižović.

- Pošto još nemam UEFA pro licencu kao glavni trener u ova posljednja tri meča vodio se Milenko Radić. Licencu ću dobiti tek ljeta 2018. godine, tako da će i u narednom prvenstvu neko morati da bude upisan u zapisnik kao glavni trener. Ko će to biti odlučiće uprava - rekao je Žižović. (Glas)

Tagovi: