Banjaluka dobila drveni mol na Vrbasu (FOTO)

Gradonačelnik Igor Radojičić, svečano je otvorio drveni mol i pristanište za dajake na rijeci Vrbas ispod dvorane Obilićevo. Mol je izradilo oko 30 studenata arhitekture i građevinarstva iz Banje Luke, Sarajeva i Trondhajma iz Norveške na radionici u okviru ''Dana arhitekture''. 

- Zahvaljujući studentskoj inicijativi i radu, dobili smo jedan uređen i obogaćen prostor koji će našim građanima koristiti kao prostor za odmaranje i uživanje, ali i za prilaz dajak čamaca – kazao je gradonačelnik Radojičić.

Prema njegovim riječima, poslije ovogodišnjih „Dana arhitekture“ ostaje jedan vrlo konkretan rezultat – lijepa intervencija u prostoru koja ima estetsku vrijednosti jer obogaćuje prostor uz Vrbas i daje dodatni sadržaj svemu onome što čini cjelina Kastela, mosta i plaže.

-Ujedno je i funkcionalna, jer predstavlja prostor za sjedenje i uživanje. Veže se i sa tradicijom simbola Banje Luke dajak čamcima – kazao je gradonačelnik.

On je zahvalio mladim ljudima na ideji i njenom izvođenju, te koordinatoru projekta Istraživačkom centru za prostor iz Banje Luke.

-Volio bih da imamo što više ovakvih inicijativa, koje svakako obogaćuju naš grad i koje sugrađani itekako primijete – zaključio je gradonačelnik Radojičić.

Poslije otvaranja mola, gradonačelnik je svečano otvorio i manifestaciju „Dani arhitekture“, koji se održavaju u Banjoj Luci do 4. juna.

Tagovi: