Šamac: Najbolji šahisti kod načelnika

 Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević organizovao je danas prijem za članove Šahovskog kluba /ŠK/ "Obudovac" koji su na nedavno održanom Kadetskom i juniorskom prvenstvu BiH osvojili dvije srebrne medalje, čime su stekli pravo učešća na Prvenstvu Evrope i Prvenstvu svijeta.

Milićević je uručio po 100 KM četrnaestogodišnjoj Dragici Simić koja je osvojila srebrnu medalju na Kadetskom i juniorskom prvenstvu BiH, održanom u Zenici od 20. do 23. maja, i dvanaestogodišnjem Dušanu Joksimoviću za srebro na ovom takmičenju i na Kadetskom prvenstvu Republike Srpske održanom 9. aprila u Bijeljini.

Čestitajući mladim šahistima, on je istakao da je ovo još jedna potvrda uspješnog rada šahovskog kluba, posebno sa mlađim selekcijama.

On je dodao da su ovi mladi ljudi ambasadori svoje opštine koju promovišu širom Republike Srpske i šire.

Predsjednik ŠK "Obudovac" Nedeljko Simić kaže da je ovo do sada najveći uspjeh ovog kluba, što ga čini posebno ponosnim.

On je zahvalio načelniku opštine na moralnoj i materijalnoj podršci ovom malom klubu.

Dvanaestogodišnji Dušan Joksimović igra šah od pete godine, a potiče iz porodice u kojoj sve članove zanima ova igra.

Četrnaestogodišnja Dragica Simić kaže da igra šah sa svojim djedom od pete godine, te da će dati sve od sebe da svojoj opštini i Republici Srpskoj donese medalju sa Prvenstva Evrope. 

Tagovi: