U septembru posjeta parlamentu Belgije

Krajem septembra će prvi put, poslije osam godina, biti organizovana posjeta interparlamentarne sekcije Parlamentarne skupštine BiH parlamentu Belgije, dogovoreno je na sastanku ambasadora BiH u Belgiji Draška Aćimovića sa belgijskim parlamentarcima.

Dogovoreno je da u Brisel doputuju i ministri unutrašnjih poslova Republike Srpske i Federacije BiH da bi sa belgijskim domaćinima razgovarali o zajedničkoj saradnji u borbi protiv terorizma. 

Na sastanku je istaknuta važnost saradnje ministara unutrašnjih poslova belgijskih regiona Valonije i Flandrije sa resornim ministrima Republike Srpske i FBiH s ciljem poboljšanja opšte bezbjednosti i koordinacije u borbi protiv terorizma. 

Dogovoreno je i da u delegaciji BiH, koja će u Brisel doputovati krajem septembra budu i predsjednici privrednih komora Republike Srpske i Federacije BiH da bi se unaprijedila i privredna saradnja i podstakle privredne aktivnosti u BiH. 

"Belgija je jedna od ekonomski najrazvijenijih zemalja na svijetu i jedan od osnivača EU, kao i sjedište EU i Natoa, zbog čega je poziv upućen zvaničnicima BiH, Republike Srpske i FBiH od još većeg značaja. Za BiH je od ogromne vaznosti podrška koju dobijamo od belgijskih vlasti u posljednjih godinu dana. Biti prijatelj sa Belgijom je velika čast za svaku zemlju, ali i odgovornost da ispunjavamo preuzete dogovore", istakao je Aćimović nakon razgovora. 

Aćimović se danas sastao sa poslanikom u federalnom parlamentu Belgije Davidom Gertsom, predsjednikom belgijske bilateralne sekcije Interparlamentarne unije za BiH i predsjednikom Parlamentarne komisije za borbu protiv terorizma Koenom Metsuom, te drugim zvaničnicima. 

Tagovi: