Banjaluka: Odigrano ''Novo doba''

U Narodnom pozorištu Republike Srpske večeras je, u okviru Teatar festa "Petar Kočić", odigrana predstava "Novo doba" Vuka Boškovića u režiji Dine Mustafića.

U predstavi urađenoj u koprodukciji beogradskog Bitef teatra i sarajevskog "Art huba" igraju Mirjana Karanović, Boris Isaković, Ermin Bravo, Snežana Bogićević i Slaven Došlo. 


Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, koji je ranije najavljen kao domaćin večeri, nije prisustvovao predstavi zbog drugih obaveza. 

Ovogodišnji Tetar fest "Petar Kočić" traje od 17. do 24. maja, a na repertoaru je sedam predstava pozorišta iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije i Republike Srpske. 

Publika je do sada mogla da pogleda predstave "Švajcarska" Narodnog pozorišta Republike Srpske, "Trudna priča" Teatra "Komedija" iz Skoplja, "Čuvari tvog poštenja" Gradskog pozorišta Podgorica, "Jesenja sonata" Grad teatra Budva i Ateljea "212" i "Pluća" Egzit teatra i Gradskog pozorišta Sisak, a za sutra je najavljena predstava "Moje dete" Beogradskog dramskog pozorišta. 

U srijedu, 24. maja, biće organizovana dodjela nagrada i svečano zatvaranje Teatar festa kada će u čast nagrađenih biti izvedena predstava "Julije Cezar" u koprodukciji Narodnog pozorišta Sombor, Grad teatra Budva i Centra za kulturu Svilajnac.

Tagovi: