Tri para slave 179 godina braka (FOTO)

Tri porodice katolička, pravoslavna i bošnjačka, iz Bosanskog Petrovca ove godine proslavljaju 54, 60. i 65. godišnjicu braka, a opština im je tim povodom poklonila po tortu i cvijeće, kao znak pažnje za prave vrijednosti koje treba da budu primjer suživota.

Naime, kako je saopšteno iz ove opštine, dijamantski pir, 65. godišnjicu braka, ove godine proslavlja bračni par Kadira i Safet Družić.

 

Oboje imaju po 84 godine, a plod njihovog zajedništva, ljubavi i poštovanja su njihovo troje djece Esma, Esad i Šero. Kažu da im je poseban ponos njihovo šestoro unučadi, a Suljo Linić, jedan od njih, danas je profesor na Univerzitetu Mičigen.

 

Istovremeno, Mile i Jela Bulajić, bračni par iz Brestovca, prije nekoliko dana su u svojoj porodičnoj kući proslavili 60. godišnjicu braka.

"U prethodnih 60 godina bilo je i sreće i tuge, ali onda kada nas život nije mazio bili smo jedno drugom najveći oslonac", pričaju supružnici. Sudbina ih je, kako Jela kaže, spojila slučajno, dok je Jela dolazila u Brestovac rodbini u posjetu.

 

U međuvremenu, Jakov i Ankica Jungić ove godine proslavljaju zlatni pir, 54. godišnjicu braka, u svojoj porodičnoj kući.

I Ankica i Jakov imaju po 87 godina, a djeca Velimir i Vesna ih redovno posjećuju, dovodeći im petoro unučadi, da ne zaborave grad i mjesto odakle im potiču baka i djed. (NEZAVISNE)

Tagovi: