Ne daju izgradnju na Velikom brdu

Gradske vlasti u Banjaluci odlučile su spriječe izgradnju više stambenih zgrada na lokaciji tzv. Velikog brda u naselju Starčevica.

Gradonačelnik Igor Radojičić, ali i Odjeljenje za prostorno uređenje protive se predloženoj promjeni regulacionog plana na Starčevici koja bi se trebala naći na sutrašnjoj sjednici gradskog parlamenta.

Ovim planom, koji je predložio lokalni biznismen Milenko Devura, zatražena je izgradnja četiri stambene zgrade sa ukupno 95 stanova.

Stanovi bi se gradili direktno na lokaciji tzv. Velikog brda, koje je od početka 80-tih godina – odnosno od gradnje same Starčevice, kao najvećeg gradskog naselja – služilo kao omiljeno dječije sankalište.

Taj plan je već izazvao negodovanje mještana Starčevice i žestoke osude po društvenim mrežama, pošto bi, po njima, izgradnja stambenih zgrada na toj lokaciji trajno uništila najveće gradsko sankalište, ali i jednu od najvećih zelenih površina na ovom području.

Očekuje se da će odbornici vladajuće koalicije, ali i opozicije na sutrašnjem zasjedanju gradskog parlamenta, podržati stav gradonačelnika da ne smije doći do devastacije ove zelene površine u najvećem gradskom naselju.

(ATV)

Tagovi: