Banjalučani u Ginisovoj knjizi rekorda!

Banjalučani su ni krivi ni dužni dospjeli u Ginisovu knjigu rekorda i to iz sasvim neobičnog razloga pošto se radi o pojavi koja je nama poptuno prirodna i svakidašnja. Pogađate, riječ je o ispijanju kafa u toku radnog vremena.

Inspektori koji rade za Ginisovu knjigu rekorda su više puta tokom proteklih nekoliko decenija dobijali pozive da posjete Banjaluku i prebroje ljude koji ispijaju kafe po kafićima u užem centru grada za vrijeme radnog vremena pa da brojku usporede sa nekim drugim svjetskim prestonicama, ali oni su ignorisali pozive jer im je to zvučalo nevjerovatno.

Ipak, u ovo doba godine, obično nastupa zatišje kad su svjetski rekordi u pitanju a inspektori moraju ispuniti neke kvote pa su krenuli put Banjaluke. Ono što su ovdje zatekli ih je, kako sami kažu, u najmanju ruku iznenadilo i smatraju da je to pojava kojom bi trebalo da se bave neke druge službe, ali kad su već došli na teren iskoristili su priliku da svoj posao obave kako treba.

Inspektorima je bilo potrebno svega dva radna dana da zaključe kako se u Banjaluci bez konkurencije popije najviše kafa za vrijeme radnog vremena u kafićima u užem centru grada nego bilo gdje u svijetu. Ono što je posebno privuklo pažnju inspektora je činjenica da su ljudi koji ispijaju kafe lijepo obučeni, sređeni, ne djeluju kao studenti niti kao oni koji su od babine penzije užicali dvije marke za kafu, već kao dobro situirani ljudi.

Isto tako, rekli su da bi ova pojava mogla da se nađe u najnovijem reizdanju knjige Misterije Artura Klarka, ali će se uknjižiti i u ovu Ginisovu da ne propadne.

 

Preuzeto sa satiričnog portala 50 nijansi pive ;)

 

Tagovi: