Stiže hljeb za Javnu kuhinju

U Opštinskoj upravi Kozarska Dubica danas je potpisan sporazum o saradnji kojim će se obezbijediti potrebne količine hljeba za rad Javne kuhinje ''Život'' Muslimanskog dobrotvornog društva ''Merhamet'' iz Kozarske Dubice.

Potrebne količine hljeba za rad ove javne kuhinje, koja ima 60 korisnika, na osnovu potpisanog sporazuma obezbijediće opština Kozarska Dubica, Centar za socijalni rad, Udruženje mladih "Fokus", te četiri pekare koje posluju u toj opštini. 

"Cilj ovog sporazuma je pomoć za socijalno ugrožena lica, korisnike javne kuhinje, a Opština Kozarska Dubica finansiraće dio troškova za nabavku hljeba u iznosu od 900 KM godišnje", precizirao je načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić. 

On je zahvalio lokalnim pekarima i dodao da će Opština Kozarska Dubica uvijek podržati humanitarne inicijative. "Ovo je mala stvar za opštinu, a mnogo znači krajnjim korisnicima javne kuhinje", rekao je Reljić. 

Direktor Centra za socijalni rad u Kozarskoj Dubici Maja Špica izjavila je da se na osnovu zaključenog sporazuma do kraja ove godine za potrebe rada Javne kuhinje "Život" obezbjeđuje 25 hljebova dnevno, odnosno 550 hljebova mjesečno. 

"Dinamika isporuke hljeba teći će tako da svaki mjesec jedna od pekara dostavlja hljeb `Merhametu`", navela je Špica i dodala da se sa tom idejom Centru za socijalni rad obratilo Udruženje Mladih "Fokus" iz Kozarske Dubice. 

Predsjednik tog Udruženja Nedim Krivdić izjavio je da mu je drago jer je zajednički pronađeno rješenje da se pomogne rad Javne kuhinje "Život". 

Predsjednik "Merhameta" u Kozarskoj Dubici Jasmin Spahić zahvalio je Opštini Kozarska Dubica, načelniku opštine, pekarima, Centru za socijalni rad i Udruženju mladih "Fokus". 

"Ovo je veliki uspjeh i prvi put da smo se u šest godina rada narodne kuhinje `Život` svi zajedno, kao građani ovog grada, udružili da pomognemo svojim sugrađanima kako ne bi ostali bez jednog obroka", rekao je Spahić. 

Subvencije hljeba za jabnu kuhinju u Kozarskoj Dubici obezbjedile su pekare "Marić", "Simil", "Klas" i "Galeb" iz te opštine.

Tagovi: