Vjetar pravi haos u BiH: Ruši stabla i nosi krovove, prevrnuo i kamion

Olujni vjetar koji je danas pogodio šire područje Unsko-sanskog kantona prouzrokovao je značajne štete, prvenstveno na području Grada Bihaća, a građanima je poručeno da izbjegavaju kretanje u blizini drveća i parkovima.

Olujni vjetar u Bihaću danas je podizao krovne konstrukcije, rušio stabla, kontejnere, kante za smeće, oglasne stubove i reklame. Oštećen je i dio krova na dvorani "Luke", koja je danas dobila LED rasvjetu.

Crijep sa krovova ugrožavao je automobile i prolaznike, a na svu sreću, stablo koje se urušilo u Gradskom parku nije povrijedio prolaznike.

Jak vjetar koji je danas oko podneva zahvatio područje travničke opštine uzrokovao je veliku materijalnu štetu na jednom od pogona Fabrike dušeka “Nobil“ u Novoj Biloj kod Travnika, piše Avaz.ba.

Kako su potvrdili iz ove firme, vjetar je danas odneo dio krova na jednoj od starih proizvodnih hala, a radi se o površini između 200 i 300 kvadratnih metara.

Projena šteta još nije izvršena, a radnici ove fabrike uklanjaju mašine i proizvode kako ne bi nastupila još veća šteta zbog kiše koja je najavljena za danas i naredni dan.

(Klix)

Tagovi: