Petrićevac dobija novo dječije igralište

U banjalučkoj Mjesnoj zajednici Petrićevac uskoro bi trebalo da bude izgrađeno igralište za djecu, uređeno školsko dvorište, izgrađena javna česma, te postavljene korpe za otpatke i klupe za odmor.

Realizovanje ovih aktivnosti dogovoreno je na sastanku predsjednika Udruženja "Budi drugačiji" i odbornika u Skupštini grada Banjaluka Draška Stanivukovića i mladih članova Savjeta mjesne zajednice Petrićevac sa oko 100 privrednika iz tog banjalučkog naselja. 

U ovom udruženju navode da je dogovoreno i da započne postavljanje oglasnih tabli u mjesnoj zajednici, te uređenje prilaza kućama i drugim objektima. 

"Ne želimo da čekamo da nas se sjete Gradska uprava i nadležne gradske službe, želimo da počnemo da uređujemo naše naselje, a da u budućnosti rješavamo i krupnije probleme. Mi to možemo uraditi i bolje i brže od gradskih vlasti", rekao je Stanivuković na sastanku, kojem su prisustvovali i direktor Osnovne škole "Miloš Crnjanski" Vesna Banjac i sveštenik sa Petrićevca, otac Vojo. 

Stanivuković je istakao da mladi sa Petrićevca na ovaj način žele da budu primjer mještanima drugih banjalučkih naselja, posebno mladima, u misiji izgradnje kvalitenijeg života u Banjaluci. 

On je naveo da su privrednici sa Petrićevca prepoznali inicijativu i odlučnost mladih i da su ih zbog toga podržali, dodavši da mladi neće posustati u svojim idejama za rješavanje i drugih problema s kojima se suočavaju građani. 

"Biće tu i humanitarnih akcija, pomoći starijima i bolesnima, darivanja porodica koje dobiju treće djete, ali i zapošljavanja i omladinskih preduzetničkih inicijativa", naglasio je Stanivuković, dodajući da će građani incirati i asfaltiranje i rekonstrukciju saobraćajnica u naselju. 

Najmlađi odbornik u Skupštini grada Banjaluka, koji se odrekao naknade za obavljanje odborničke funkcije, što je jedinstven primjer u Skupštini grada Banjaluka, podsjetio je da su neke od njegovih i inicijativa mještana Petrićevca, posebno članova Udruženja "Budi drugačiji" koji su izabrani za članove Savjeta mjesne zajednice Petrićevac, već relizovane. 

"Već smo riješili pitanje proširenja jedne ulice čime smo dobili put od Petrićevca ka Paprikovcu. Naravili smo i pješačku stazu koja je olakšala odlazak djece u školu, a peticijom smo se izborili za brzinomjer u NJegoševoj ulici, čime smo osigurali bezbjedniji saobraćaj za sve učesnike", istakao je Stanivuković. 

On je podsjetio da je u zajedničkoj akciji zasađeno i više od 500 sadnica različitih biljaka u školskom dvorištu Osnovne škole "Miloš Crnjanski" na Petrićevcu. 

Tagovi: