Šušnjari bolje snadbjeveni strujom

Mještani zaseoka Šušnjari u banjalučkoj mjesnoj zajednici Piskavica od danas imaju znatno bolje snabdijevanje električnom energijom, nakon što su ekipe ''Elektrokrajine'' završile posao na obnovi dotrajale niskonaponske mreže, u okviru investicije vrijedne više od 60.000 KM.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je danas obišao radilište, izrazio je zadovoljstvo radovima na mreži zbog kojih će 17 domaćinstava u ovom selu imati znatno bolje snabdijevanje električnom energijom, saopšteno je iz banjalučke Gradske uprave. 

On je naglasio da će Grad, u saradnji sa "Elektrokrajinom", i u narednom periodu nastojati da olakša život stanovnika ruralnog područja, tako što će nastaviti da investira u obnovu niskonaponske mreže, uključujući i uvođenje javne rasvjete. 

Nakon obilaska radilišta, Radojičić je istakao da će rebalansom gradskog budžeta biti obezbijeđena dodatna sredstva za ulaganje u infrastrukturne radove u oblasti snabdijevanja električnom energijom, javne rasvjete, vodosnabdijevanja i kanalizacije. 

On je podsjetio da je, s ciljem boljeg i efikasnijeg upravljanja sistemom, nadležnost za upravljanje javnom rasvjetom na ruralnom području grada odnedavno povjerena gradskom Odjeljenju za komunalne poslove, umjesto Centra za razvoj sela, koji je to do sada radio.

Tagovi: