Umičević uputio pismo Gačiću: Iznosite neistine protiv KKI Vrbasa

 Marinko Umičević, predsjednik KKI Vrbasa uputio je protestno pismo Oliveru Gačiću, višem stručnom saradniku.

Pismo prenosimo bez uredničkih intervencija.

Redakcija portala ‘’mojabanjaluka.info’’ ne snosi odgovornost za sadržaj protesnog pisma.

PROTESTNO PISMO

Višem stručnom saradniku

Oliveru Gačiću

Na napad na ATV od strane dotičnog gospodina koji se predstavlja da govori u ime Ministarstva porodice, omladine i sporta, što je žalosno, a pritom iznosi neistine protiv KKI Vrbasa.

Gospodine Gačiću kad govorite o KKI Vrbasa treba da govorite sa poštovanjem, takođe  da ustanete kad govorite o kapitenu Igoru Ignjatoviću, koji je legenda ovog sporta, četiri puta za redom podigao je pehar regionalne NLB lige, tri puta pehar lige BiH, Kupa BiH, reprezentativac, podpredsjednik Paraolimpijskog komiteta BiH, vođa puta reprezentacije BiH u Brazil na Olimpijske igre, tri puta za redom najbolji sportista Republike Srpske, dva purta dobitnik nagrade grada Banja Luka, ima oko 80 trofeja i od toga 60 zlatnih, dobitnik zlatne Plakete grada Banja Luka, dobitnik posebnog priznanja za razvoj invalidnog sporta u BiH, kao i milion drugih titular.

Vi kažete „šta hoće taj Igor ima stipendiju“? i treba da je ima. Isto se sve odnosi i na košarkašicu i reprezantativku Biljanu Nedić, koja ima stipendiju, poznaje je cijela Evropa u ovom sportu i skida joj kapu, dobitnik je nagrade grada Banja Luka, ikona košarke u kolicima.

Na sve ovo mi se pitamo pa kome mi to donosimo medalje i pehare?, te naš trud i uspjehe komentariše neko ko dođe na posao, a da ne zna ni šta mu je posao.

Smatramo da je sramota da ekipu Vrbasa nakon četiri osvojene titule NLB lige niko nije obišao, niti primio u Ministarstvo, ili došao na naše utakmice.

Najuspješniji smo kolektiv u Republici Srpskoj u validnom i invalidnom sportu zajedno, te se pitamo zašto se za kategoriju ovih lica sve više smanjuju iznosi finansijskih sredstava?

Sredstva koja su nam doznačena opravdali smo kao i uvijek, jer mi živimo za sport, a ne od sporta.

Izjavljujete  da smo u tekućoj godini (2017. godini) dobili sredstva u iznosu od 27.000,00 KM takođe jeste djelimično tačno, jer smo dobili od resornog Ministarstva sredstva u iznosu od 7.000,00 KM na ime Challenger cupa IWBF Evrope, koji je održan prošle godine u Banja Luci u periodu od 21. do 24.04.2016. godine u organizaciji KKI Vrbasa, ali sa zaostatkom uplate više od godinu dana, a sama manifestacija  koštala je 70.000,00 KM.

Na prijetnje od strane IWBF Evrope, ukoliko odgodimo učešće u ligi dva u Beču, da će nas diskvalifikovati, jer smo prethodno tri puta odgađali učešće zbog nedostatka sredstava, obratili smo se pismeno predsjednici Vlade Republike Srpske gospođi Željki Cvijanović i ministru finansija gospodinu Zoranu Tegeltiji za finansijsku pomoć, te su nam odobrena sredstva u iznosu od 20.000,00 KM, koja nemaju veze sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta, kao i  od strane Ministrastva rada i boračko invalidske zaštite iznos od 3.000,00 KM.

Odlaskom u Beč na „ligu dva“ namjerno smo izgubili utakmicu jer da smo pobjedili sledeći korak bi bio odlazak u dalje takmičenje u Barcelonu, za šta mi nemamo sredstava, jer znamo kakva je naša finansijska situacija.

S obzirom da prilikom odobrenja sredstava pa do uplate prođe više mjeseci, morao sam dići vlastiti kredit da bismo otišli na takmičenje u Beč.

KKI Vrbas ima u kolicima i opremi vrijednosti preko 250.000,00 KM, što nema nijedan kolektiv u Republici Srpskoj. Takmičimo se u kategoriji sa klubovima čiji budžeti iznose nekoliko miliona.  Vrbas nikad nije bio bez sredstava jer ja namirim svoje pare.

Vrbas je brend u Evropi jer je svojim uspjesima ispisao stranu sporta Republike Srpske po čemu će nas pamtiti, a Vas neće ni po čemu.

 

Tagovi: