U Brčkom se igra najbolja odbojka

Titule šampiona u odbojci ostale su u Brčkom, jer su ekipe Bimal Jedinstva i Mladosti nastavile dominaciju koja traje već sezonama.

Odbojkašice Bimal Jedinstva došle su do 11. uzastopne titule u Premijer ligi BiH čime su potvrdile da im nema ravnih. Aktuelni šampion je pobijedio Gacko sa 3:0 (25:13, 25:12, 25:16) u revanšu finala plej-ofa i tako sa 2:0 u pobjedama došao do trećeg trofeja ove sezone nakon kupova BiH i RS.

- Ove godine u finalu ista meta, isto odstojanje, protivnik ponovo Gacko kao posljednjih nekoliko sezona. Namučili su nas na svom terenu, koristili su naše mane, ali smo mi tokom sedmice dosta radili da to popravimo. Rezultat možda izgleda lagan, ali iza njega stoji mnogo rada i truda. Bimal Jedinstvo je takav klub koji na početku sezone u planu ima osvajanje sve tri trofeja i do sada to radi sa velikim uspjehom. Ovo je bila izuzetno uspješna godina za nas. Odbranili smo sva tri trofeja, prvi put u istoriji BiH igrali Ligu šampiona, nakon toga bili među 16 ekipa u CEV kupu. To je za ovakve uslove i finansije veliki uspjeh i nadamo se da ćemo moći da održimo taj nivo igara - istakao je trener "princeza" Smail Pezerović.

Na uspjeh djevojaka nadovezali su se odbojkaši Mladosti koji su i u revanšu savladali Radnik sa 3:2 (17:25, 22:25, 25:21, 25:23, 15:9), što im je bila četvrta titula u nizu.

- Bilo je baš mnogo zanimljivo i poprilično teško u finalu. Čestitam Radniku jer je stvarno odigrao vrhunski. Mislim da su nijanse odlučivale u obje utakmice, pogotovo u Brčkom. Bilo je strašno teško u revanšu, jer smo gubili sa 0:2 i zato čestitam mojim momcima koji su uprkos kadrovskim problemima, jer smo igrali bez kapitena Saše Zimonjića, uspeli preokrenuti. Pokazali smo karakter, volju i kvalitet. Prezadovoljan sam ovom sezonom, možda i najtežom od sada. Imali smo manji izbor igrača nego ranije, pokušavao sam da rotiram igrače i dam šansu mlađim. Time je ova sezona još slađa - rekao je trener ekipe Branko Mišić.

Najbolji rezultat Radnika

Plasmanom u finale plej-ofa odbojkaši Radnika ostvarili su najveći uspjeh u istoriji kluba. Tamo su u obje utakmice izgubili od Mladosti sa po 2:3.

- Završila se još jedna sezona. Iskoristio bih priliku da čestitam navijačima koji su došli iz Bijeljine da nas podrže, nikad bolje navijanje. Imali smo vođstvo od 2:0 u setovima, ali smo na kraju ipak poraženi. Napravili smo nekoliko grešaka koje su odbojkaši Mladosti znalački iskoristili. Svaka čast mojim saigračima na borbi i zalaganju, a ekipi Mladosti čestitam na tituli - rekao je kapiten Radnika Vladimir Milićević. (GLAS)

Tagovi: