Banjaluka: Počinje izgradnja sportske hale u nakadašnjem Šoping centru

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić obišao je danas pripremne radove na izgradnji sportske hale u nekadašnjem Šoping centru u Jevrejskoj ulici. Gradonačelnik se uvjerio da radovi u prvoj fazi teku prema planu, te da je u toku izrada projekta za novu sportsku dvoranu.

- Očekujem da bismo prijedlogom rebalansa budžeta kada završimo projekat refinansiranja gradskog duga, mogli da obezbijedimo dodatna sredstva kako bismo ušli u izgradnju dvorane.

Pod optimalnim uslovima željeli bismo da to bude već ove godine i da banjalučki sportisti do kraja ove godine dobiju još jednu sportsku dvoranu koja je itekako potrebna – naveo je Radojičić i dodao da je finansijska konstrukcija u fazi procjene.

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar, kazao je da je za pripremne radove izdvojeno 45.000 KM i da će kasnije biti izvršena procjena koliko će sredstava biti nerophodno da bi se izgradila sportska hala. On je naglasio da će to biti multifunkcionalna hala za sve dvoranske sportove.

Tagovi: