Pe­tar Je­lić širi dobar glas o fudbalu

Iako ni­je po­bi­je­dio na po­slje­dnjim izbo­ri­ma za pred­sje­dni­ka FSRS,

Pe­tar Je­lić ima bo­lje kon­ta­kte sa zva­ni­čni­ci­ma FS Srbi­je, ne­go iza­bra­ni Mi­le Ko­va­če­vić.

To je pot­vrđe­no i ne­da­vno, ka­da je u Sta­roj Pa­zo­vi Je­lić bio u druš­tvu Ale­ksan­dra Če­fe­ri­na, pred­sje­dni­ka UEFA.

Sa Zo­ra­nom La­ko­vi­ćem, du­go­go­diš­njim ope­ra­tiv­cem FS Srbi­je, a sa­da čla­nom UEFA bord ti­ma,

vo­dio je kon­stru­kti­vne raz­go­vo­re, a po­sli­je to­ga bio je i gost na Ma­ra­ka­ni kod Dra­ga­na Džaji­ća i Zvez­da­na Ter­zi­ća.

– Iz sje­di­šta UEFA sti­gla je odlu­ka u ko­joj se na­lažu pro­mje­ne izbor­nog za­ko­na na ni­vou FSBiH, ali i FSRS. Po­ku­ša­će­mo obja­sni­ti čel­ni­ci­ma UEFA da i po­slje­dnji izbo­ri ni­su bi­li održani po Sta­tu­tu, a ima­mo mno­go ma­te­ri­ja­la za te tvrdnje – po­ru­čio je Pe­tar Je­lić.

U svje­tlu svih de­ša­va­nja, tre­ba gle­da­ti i ot­ka­zi­va­nje pri­ja­telj­ske uta­kmi­ce ka­det­skih se­le­kci­ja Srbi­je i Re­pu­bli­ke Srpske. Bez ob­zi­ra na to ko­li­ko iz Ba­nja­lu­ke sti­za­li po­mir­lji­vi to­no­vi, či­ni se da odno­si na re­la­ci­ji FS Srbi­ja – FSRS ni­ka­da ni­su bi­li na nižim gra­na­ma.

FSRS, pred sa­me izbo­re, upu­tio je pro­tes­tno pi­smo Sla­vi­ši Ko­ke­zi ko­ji je stao na stra­nu Pe­tra Je­li­ća u pre­di­zbor­noj kam­pa­nji, i sa­da su ti odno­si za­te­gnu­ti.

Za­to i ne tre­ba da ču­di što u po­sje­ti naj­vi­šeg vrha UEFA ni­je bi­lo ni­ko­ga od zva­ni­čni­ka FSRS, a u fu­dbal­skim kru­go­vi­ma se “šu­ška” da bi se do kra­ja go­di­ne mo­gli po­no­vi­ti izbo­ri na svim ni­vo­ima, od grad­skih do op­štin­skih i po­dru­čnih sa­ve­za na te­ri­to­ri­ji RS, pa na kra­ju i sa­mom FSRS.

Re­do­vna Skup­šti­na FSRS održaće se u Ba­nja­lu­ci 28. apri­la, i već ta­da bi mo­glo bi­ti ne­kih na­go­vje­šta­ja u kom prav­cu će se kre­ta­ti fu­dbal Re­pu­bli­ke Srpske. (narodne.net)

Tagovi: