Karatisti RS otišli po nagrade u Evropu

 Karate reprezentacija Republike Srpske otputovala je na Evropsko prvenstvo koje će biti održano u gradu Kluž-Napoka u Rumuniji.


Predsjednik Karate saveza Republike Srpske i selektor reprezentacije Nikola Živković rekao je da će Srpsku predstavljati 14 takmičara - osam u muškoj i šest u ženskoj konkurenciji, te četiri službena lica. 

Riječ je o karatistima iz Modriče, Šamca, Dervente, Teslića, Milića i Banjaluke. 

"Na prvenstvu, koje će biti organizovano po pravilima Svjetske karate federacije, učestvovaće oko 2.000 takmičara iz 29 zemalja", rekao je Živković. 

On je naveo da su pripreme trajale dugo i da očekuje dobre rezultate. 

Karate reprezentacija Republike Srpske od 2002. godine učestvovala je na pet evropskih prvenstava, te osvojila 47 medalja od kojih 17 zlatnih, 12 srebrnih i 18 bronzanih. 

Na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu biće održana takmičenja u discilinama kate i borbe - pojedinačno i ekipno, a po prvi put nastupiće i sportisti sa posebnim potrebama. 

Reprezentativka Republike Srpske i članica Karate kluba "Šogun" iz Vranjaka kod Modriče Dragica Cvijanović /12/ rekla je da joj je čast što će predstavljati Srpsku i takmičiti se pod zastavom Republike Srpske i himnom "Moja Republika". 

Cvijanovićeva, koja prvi put učestvuje na velikim takmičenjima, nada se da će želja za dokazivanjem biti jača od treme koju osjeća zbog neiskustva u velikim takmičenjima. 

Tagovi: