Srbin pretukao engleskog pilota u kafiću jer se hvalio da je bombardovao Srbiju

Rade Stančić iz Loznice juče ujutru je u Cirihu pretukao engleskog pilota u kafiću ''Hilt'', jer ga je čuo kako za susjednim stolom s ponosom priča da je bombardovao Srbiju 1999. godine. Kako ''Blic'' saznaje od Radetovih prijatelja on se trenutno nalazi na saslušanju u švajcarskoj policiji.

Kako za "Blic" priča Radetov prijatelj, njih dvojica su juče razgovarali preko telefona kada je došlo do incidenta u kafiću preko puta srpske ambasade u Cirihu.

- Rade i ja smo u tom trenutku pričali preko telefona, kada je on čuo da neko za susjednim stolom pominje Srbiju i bombardovanje. Prekinuo je vezu sa mnom... Tek posle mi je ispričao šta se desilo. Navodno, taj pilot je pogledao u zgradu srpske ambasade i rekao: "A Srbija. Učestvovao sam u bombardovanju"... Rade je to čuo i to ga je isprovociralo - priča on.

Kako dodaje "Rade je veliki patriota", pa je prišao stolu za kojim je sjedio engleski pilot i započeo razgovor.

- Poslije toga su uslijedile provokacije... Rade ga je pitao da li zna koliko je nedužnih ljudi i djece poginulo u tom bombardovanju, na šta je Englez rekao: "Znam, pa šta?". Tu je Rade pukao. Rekao mu je: "Šta misliš da ja tebe sad uradim ono što si ti radio". Englez je ustao i tada je izbila tuča. Rade je nekoliko puta udario Engleza i on je sad u bolnici, ali koliko smo čuli nije u životnoj opasnosti. Međutim, niko ne zna šta se sada biti - kaže Radetov prijatelj.

On kaže da se sa Radetom, inače poznatim srpskim ugostiteljem u Švajcarskoj, posljednji put čuo jutros.

- On se juče poslije incidenta sakrio. Policija je dolazila na njegovu adresu ali ga nisu našli. Danas je u pratnji advokata otišao sam. Sada svi čekamo da se saslušanje završi - kaže Radetov prijatelj.

On dodaje i da je Rade godinama držao diskoteku u Cirihu, da je pomagao mnogim našim pjevačima, glumcima.

- Cijela estrada ga zna po dobru. Svima je pomagao. On je veliki patriota, ali se posljednjih godina povukao iz tog posla. Radi u jednoj firmi, ima porodicu, ženu, djecu. Svi su u Cirihu i sada čekaju vjesti sa saslušanja. Moguće je i da Radeta odmah zadrže u policiji - kaže Radetov prijatelj.

(Blic)

Tagovi: