Prodaja fotografija za spas Snežane Puhalo

U Istočnom Sarajevu otvorena je prodajna izložba fotografija Vedrana Kurteša, a prikupljena sredstva biće namijenjena za liječenje dvadesetčetvorogodišnje Snežane Puhalo iz Kalinovika.

Kurteš je Srni rekao da je sa vlasnicima kafića "Mister elefant" dogovorio da se aktivnije uključe u humanitarnu akciju pomoći za Snežanu Puhalo tako što će izložiti neke od njegovih najboljih radova koje će posjetioci moći da kupe i da na taj način pomognu liječenju Snežane.

"Cijena koju smo odredili iznosi 50 KM po komadu i namijenjena je onima koji žele da kroz kupovinu fotografije učestvuju u humanoj misiji, a da im zauzvrat ostane svjedočanstvo njihove humanosti", pojasnio je Kurteš.

On je dodao da je od 25 izloženih fotografija, već prodato osam, te apelovao na sve koji su u mogućnosti da dođu i kupe neku fotografiju da bi zajedno spasili jedan mladi život.

Izložba je otvorena 23. marta i planirano je da traje dvadesetak dana, nakon čega će kupci moći da preuzmu svoje fotografije.

U većini kafića u Istočnom Sarajevu postavljene su kutije u koje građani mogu donirati novac.

Snežani je na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu ustanovljena ciroza jetre, koja upućuje na Vilsonovu bolest, a jedina nada je transplantacija jetre za koju je potrebno minimum 85.000 evra.

Snežana Puhalo se već nalazi u Italiji i na 15. je mjestu na listi čekanja za transplantaciju jetre.

Prikupljena sredstva će biti uplaćena na žiro-račun koji je otvoren za ovu humanitarnu akciju na ime Snežane Puhalo kod NLB banke Banjaluka, u KM: 562-006-81086626-27 i devizni /IBAN: BA395620068137887951 - SWIFT BIC RAZBBA22.

Tagovi: