Mala Sofija sve slabije

 Zdravstveno stanje trogodišnje Sofije Mićević iz Banjaluke, koja boluje od akutne limfoblastne leukemije, naglo se pogoršalo proteklog vikenda, zbog čega je potrebno što hitnije prikupiti novac za njeno liječenje u Americi.

Sofija se nalazi u Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i djeteta "Dr Vukan Ćupić" u Beogradu, a njen otac Vanja Mićević, koji je juče otišao da je posjeti, kaže da posljednji nalazi nisu dobri.

- Moja mala lavica u petak je cijelu noć povraćala i imala povišenu temperaturu, zbog čega su joj u subotu uradili dijagnostiku, koja je pokazala uvećanu jetru i slezenu. Ovi organi pritišću pluća koja jedva dišu i bore se za život - ispričao je Mićević vozeći se prema Beogradu.

Dodao je da uprkos tome, a uz pomoć humanih ljudi, ne gubi nadu i vjeru da će njegova mezimica dobiti bitku sa ovom opakom bolešću.

- Sofijin odlazak na liječenje u Ameriku zavisi od novca. Čim 270.000 dolara, koliko je potrebno za prvi dio liječenja, bude uplaćen na račun klinike u Baltimoru, dobijamo termin i krećemo - kazao je Mićević.

Uz veliku želju da ovaj mali anđeo ozdravi proteklog vikenda održano je niz akcija u kojoj su svoju humanost pokazali ljudi svih generacija.

Osim četvorogodišnje Minje iz Čelinca, koja je prodajući svoje slike prikupila oko 1.800 KM za Sofiju, humanoj misiji su se pridružili i mališani iz banjalučkog naselja Rosulje, koji su na improvizovanom štandu prodavali svoje rukotvorine.

Organizatori humanitarnog treninga, koji je u subotu održan na Gradskom stadionu u Banjaluci, u sklopu akcije "Srcem za Sofiju" prikupili su oko 2.000 KM.

Koliko je vapaj nemoćnih roditelja odjeknuo regionom dokazuje i činjenica da su novac za liječenje djevojčice uplaćivali i stanovnici susjednih zemlja.

Na "Fejsbuk" stranici "Budimo ljudi" objavljeno je da je na račun ove organizacije, zaključno sa jučerašnjim danom, uplaćeno 12.650 KM, na stranici "Gofondme" se trenutno nalazi 35.369 dolara, a tu je još i 20.000 dolara koje je donirao predsjednik RS Milorad Dodik. Fond zdravstvenog osiguranja uplatio je za Sofijino liječenje 200.000 KM.

U toku su i brojne druge akcije pomoći hrabroj djevojčici, čija je ogromna hrabrost ujedinila ljude u humanosti.

Žiro-računi

Svi koji žele pomoći maloj Sofiji mogu to učiniti

putem uplata na sljedeće žiro-račune:

Mićević Sofija

Nova banka AD Banjaluka

5551000032354997 (KM račun)

Mićević Sofija

Nova banka AD Banjaluka

SWIFT: NOBIBA22 (devizni račun)

5550000032355338

Humanitarna organizacija "Budimo ljudi"

Podračun za Sofiju Mićević

UniCredit Zagrebačka banka

3383502257474786 (KM račun)

 

(GLAS)

Tagovi: