Igralište u Boriku za Dan grada

Do Dana grada trebalo bi da bude izgrađeno novo igralište u Bulevaru Živojina Mišića kod Osnovne škole "Branko Ćopić" u naselju Borik, na mjestu gdje je jedno vrijeme bila planirana izgradnja crkve, potvrdili su danas u Gradskoj upravi.

"U ponedjeljak će biti potpisan ugovor o donaciji za izgradnju dječjeg igrališta u Bulevaru Živojina Mišića sa predstavnicima Mikrofin banke", rekli su u Gradskoj upravi.

Dodali su da je ovim uvažena želja Građanske inicijative za Borik i svih građana da ta lokacija ipak bude dječje igralište, a ne crkva kako je to jedno vrijeme bilo planirano.

"U akciji izgradnje dječjih igrališta grad će društveno odgovornim kompanijama obezbijediti zemljište i sve potrebne dozvole, dok će donatori, uz asistenciju gradskih vlasti, samostalno izabrati projekat i izvođače, te, naposlijetku, graditi igrališta ili donirati sredstva za njihovo podizanje ili rekonstrukciju", istakli su u Gradskoj upravi.

Sanda Vukojević iz Građanske inicijative za Borik rekla je da ih je ova informacija obradovala jer su se uspjeli izboriti za ovo igralište.

"Gradnja igrališta će mnogo značiti i izuzetno smo srećni jer je naša borba rezultirala novim dječjim igralištem, ali ipak moramo da sačekamo potpisivanje ugovora i da vidimo ko će uopšte određivati mobilijar koji će biti postavljen na tom igralištu jer nam je važna bezbjednost djece i da igralište bude urađeno po važećim propisima", naglasila je Vukojevićeva.

Prema njenim riječima, igralište koje se trenutno nalazi na tom mjestu je u ruševnom stanju, zapušteno je, nije obnavljano i nije bezbjedno za djecu.

Mještanka Jelena D. rekla je da bolju vijest nije mogla čuti, jer će uskoro imati gdje odvesti dijete da se igra.

"Stvarno je bilo vrijeme da se ovdje izgradi dječje igralište jer je ovo veliko naselje sa mnogo djece, a igralište koje je trenutno na tom mjestu je u lošem stanju. Drago mi je što smo se uspjeli izboriti da na tom mjestu ipak nikne igralište, a ne crkva", rekla je Jelena D.

 

(nezavisne.com)

Tagovi: