Doboj: Lažni novinar ucjenjivao golog profesora?

Policija je podnijela izvještaj dobojskom Okružnom javnom tužilaštvu protiv Mehmeda Husakovića (21) i Armina Hadžića (20), zbog sumnje da su ucjenjivali profesora koji se našao u središtu skandala nakon što su njegove fotografije, na kojim je ''kao od majke rođen'', procurile na internetu.

Slučaj "goli profesor" dobojske Saobraćajne i Elektro škole otkrile su "Nezavisne" sredinom januara ove godine, a dvojica Dobojlija osumnjičena su da su tog prosvjetnog radnika ucjenjivali mjesec dana ranije.

"M.H. i A.H. su u prethodnom dogovoru, 22. decembra prošle godine, s  lažnog profila na Facebooku stupili u kontakt sa S.B., kome su zaprijetili da će javno objaviti njegove fotografije intimnog karaktera ukoliko im on ne uplati 300 maraka", saopšteno je iz CJB Doboj.

Profesor je tada odlučio da uplati taj iznos, a osumnjičeni su ga, kako navode iz policije, podigli i potrošili.

Međutim, kako sumnjaju iz policije, jedan od mladića ponovo se javlja profesoru, te mu se predstavlja kao novinar jednog portala i traži još 200 KM, inače će objaviti sporne fotografije.

"U oba slučaja novac je uplaćen na korisnički račun koji su prijavljeni otvorili u sportskoj kladionici u Doboju", naveli su iz policije.

Profesor, koji je na spornim fotografijama "kao od majke rođen", ispričao je da je mislio da ih šalje jednoj djevojci.

"Dopisivao sam se s jednom ženskom osobom, koja mi se ličnom kartom predstavila da je punoljetna i da je rođena 1988. godine. Ona nije iz naše škole", rekao je ranije za "Nezavisne" ovaj profesor.

(NEZAVISNE)

Tagovi: