Pehar ostao u Derventi

Rukometaši Dervente pobjednici su Kupa Republike Srpske za sezonu 2016/17. pošto su u finalu završnog turnira kojem su bili domaćini pobijedili Slaviju rezultatom 34:28.

Dervenćanima je ovo prvo slavlje u najmasovnijem takmičenju, a najbliži peharu bili su prije 20 godina kada je banjalučki Borac bio bolji od njih u dvije utakmice. Pitanje pobjednika praktično je bilo riješeno nakon prvog poluvremena koje je domaćin dobio rezultatom 20:13. Samo u uvodnim minutima utakmice gosti iz Istočnog Sarajeva bili su ravnopravan protivnik Dervenćanima koji su od sredine prvih 30 minuta igre nemilosrdno rešetali mrežu gostujućeg golmana. Za veliku prednost na velikom odmoru izabranici trenera Zorana Dokića najviše mogu da zahvale iskusnom čuvaru mreže Draganu Starčeviću koji je skupio devet odbrana.

Gdje su stali u prvom poluvremenu, rukometaši Dervente su nastavili u drugom. Slavija nije imala snage da adekvatno odgovori na igru ekipe iz Premijer lige BiH koja je nastavila da kontroliše rezultat. Domaći su napade rješavali veoma brzo, a čak ni promjena među stativama gostujuće ekipe nije davala rezultate jer su domaći igrači bili precizni sa svih pozicija. Velika prednost doprinijela je da se Dervenćani malo opuste pa je Slavija prišla na četiri gola minusa. Puleni trenera Borisa Tešanovića nisu se predavali i pred kraj susreta uspjeli su da priđu na tri gola minusa, ali je to bilo sve što su napravili.

Najefikasniji kod pobjednika bio je Danijel Božić sa osam golova, a pratili su ga Vukašin Zekić sa sedam i Borislav Stanković sa šest, dok je Starčević meč završio sa 14 odbrana. Na drugoj strani Miloš Močević je imao 13 odbrana od čega je deset u drugom poluvremenu, dok je Boris Vuletić postigao osam golova, a Mladen Vukadin pet. Derventa je u polufinalu pobijedila Prijedor rezultatom 38:26, dok je Slavija priredila veliko iznenađenje i savladala prošlogodišnjeg osvajača pehara Slogu iz Doboja sa 40:39 nakon produžetka.

Najbolji

Najboljim igračem završnog turnira Kupa proglašen je Slaven Šijaković iz Dervente, najbolji golman je njegov saigrač Dragan Starčević, a najbolji strijelac Boris Vuletić iz Slavije. (GLAS)

Tagovi: