BRAVO: Banjalučani donijeli kući sedam medalja

Članovi Unverzitetskog karate kluba Vrbas iz Banjaluke osvojili su sedam medalja na osmom međunarodnom turniru u Parizu.

Zlatno ordenje u katama pripalo je Pavlu Gajiću i Vladanu Vukadinoviću, srebrna u katama je bila Irina Blažević, a u borbama Nataša Romić i Branko Marjanović, dok su bronze pripale Luki Gajiću (kate) i Nikoli Zeljiću (borbe). Konkurenciju na pomenutom takmičenju činilo je 800 takmičara iz sedam zemalja (Maroko, Alžir, Tunis, Belgija, Holandija, Francuska i BiH).

Osim Vrbasa iz BiH su u Parizu nastupili takmičari iz još četiri kluba, a to su Ilidža, DO Tuzla, Tigar Kostajnica i Kastra iz Banjaluke.

- Za nas je ovo veliki uspijeh, s obzirom da je polovina od 14 naših članova koji su se takmičili stigla do medalja. Relativno smo mlad klub, postojimo nešto više od pet godina, a imamo oko 140 aktivnih članova. Očekuju nas učešća na mnogobrojnim domaćim tako i međunarodnim turnirima, te se iskreno nadam da će naši karatisti nastaviti sa dobrim rezultatima – rekao je trener Milan Trkulja, pored kojeg sa članovima Vrbasa rade poznata imena iz karate sporta Boris Jeličić, Dalibor Blagojević i Boško Latinović.

(EuroBlic)

Tagovi: