Drvna sječka jedini spas

Šef Kluba odbornika DNS-a u Skupštini grada Banjaluke Boran Bosančić izjavio je danas da planirana zamjena energenta banjalučke "Toplane" sa mazuta na drvnu sječku predstavlja jedini mogući spas za toplifikacioni sistem najvećeg grada Srpske.

Tokom današnje sjednice Skupštine grada, Bosančić je ocijenio da je zamjena energenta jedini spas za "Toplanu", koja je suočena sa dugom od 85 miliona KM.

"Javni poziv za izbor strateškog partnera, kojim se predviđa da se grad ubuduće umjesto na mazut, grije na drvnu sječku, jeste pokušaj da se očuva sistem grijanja u gradu. Mislim da izabrani energent predstavlja realno rješenje za gradsko grijanje", istakao je Bosančić.

On je dodao da su očigledni napori gradskih vlasti da se održi sistem grijanja u Banjaluci, bez obzira na brojne teškoće s kojima se suočavaju u tom procesu.

"U ovakvoj situaciji, kad se `Toplana` suočava sa ogromnim dugom, nijedno rješenje, pa ni ovo, nije idealno, ali mislim da je ovo jedino realno. Zamjena mazuta bilo kojim drugim energentima, osim drvne sječke, a o kojima se ovih dana polemiše u javnosti, ne predstavlja realno rješenje", ocijenio je Bosančić.

Tagovi: