Dodik počeo pripreme za izbore

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik poručio je da se ova partija priprema za izbore naredne godine jer ima obavezu da pobijedi i bude nezaobilazna u strukturi vlasti ne samo u Republici Srpskoj, već i u BiH.


Dodik je uvjeren da će se desiti velika pobjeda SNSD-a, koji ima odgovornost za vođenje Republike Srpske, i "u trenucima kada je Savez za promjene izdajničkim ponašanjem u kontinuitetu pokazao da nije spreman da ostane lojalan Srpskoj".

"Kada je Savez za promjene izgubio svaku vrstu legitimiteta i svaku vrstu patriotskog i odgovornog odnosa prema Republici Srpskoj prodao za malo trenutaka sa /liderom SDA/ Bakirom Izetbegovićem, mi to moramo da objasnimo i ne dozvolimo da se u budućnosti to dešava", rekao je Dodik pred početak radnog sastanka sa Gradskom organizacijom SNSD-a u Banjaluci.

On je dodao da je za pobjedu potrebna motivacija i organizacija, te da je dobra osnova velika izborna pobjeda na lokalnim izborima.

Dodik je ocijenio da je banjalučki SNSD napravio ozbiljan izborni rezultat na prošlim izborima, jedan od najboljih koji žele ponoviti i 2018. godine.

On je naveo da će na sastanku biti riječi i o zloupotrebi u vezi sa podnošenjem bošnjačkog zahtjeva za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije.

Predsjednik Gradske organizacije SNSD-a Banjaluka Igor Radojičić naveo je da su u gradu u toku izbori za savjete mjesnih zajednica.

"U nedjelju, 19. marta, u Banjaluci se održavaju izbori za 57 savjeta mjesnih zajednica. SNSD ima 388 kandidata u svim mjesnim zajednicama i jedina smo politička partija koja je podnijela sve kandidatske liste", rekao je Radojičić i dodao da očekuju uspjeh na tim izborima.

On je naveo da su sastanci poput današnjeg standardni način informisanja u partiji i da će biti riječi i o aktuelnoj političkoj situaciji u Srpskoj i BiH.

Tagovi: