Dodikova pomoć stiže u Srbac

Načelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević postigao je dogovor sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom da se u narednom periodu pristupi realizaciji važnih infrastrukturnih projekata u Srpcu, među kojima će prioritet dobiti sanacija putnih pravaca koji se nalaze u devastiranom stanju.

Jedan od njih koji se nalazi na listi prioriteta je lokalni putni pravac Crnaja-Nožičko-Martinac koji je već godinama u lošem stanju i ugrožava sigurnost učesnika u saobraćaju.

„Prije nekoliko dana boravio sam u kabinetu predsjednika RS Milorada Dodika gdje smo započeli razgovore na ovu temu, a nastavili smo ih prilikom njegovog boravka u Srpcu ovih dana, kada je javno dao podršku ovom projektu. Bez kvalitetnih puteva ne možemo razmišljati o snažnijem razvoju privrede“, rekao je načelnik Mlađan Dragosavljević.

Planirano je da se izvrši asfaltiranje puta koji će biti širok pet metara, što će u velikoj mjeri poboljšati odvijanje saobraćaja na ovoj putnoj komunikaciji.

„Nakon dobijanja finansijske podrške, opštinska uprava će morati ispuniti još nekoliko preduslova da dođe do realizacije, ali je sigurno da ćemo sve naše resurse staviti na raspolaganje kako bi ovaj projekat bio uspješno završen“, rekao je načelnik Dragosavljević.

Predsjednik Milorad Dodik je pohvalio angažman načelnika Mlađana Dragosavljevića da popravi finansijsko stanje u budžetu opštine koje je u katastrofalnom stanju, a paralelno s tim stvori uslove za infrastrukturna ulaganja.

„Načelnik Mlađan Dragosavljević je prošle sedmice dolazio u Banjaluku kako bi dogovarao nove investicije i zajedno smo isplanirali da u narednom periodu radimo na modernizaciji puta od Crnaje do Martinca. Planiramo u Srpcu organizovati sastanak na koji ćemo dovesti nekoliko ministara kako bismo dogovorili još neke projekte“, rekao je predsjednik Dodik.

(srbac.rs)

Tagovi: