DODIK: Za rekonstrukciju Vlade sam čuo iz medija

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da rekonstrukcija Vlade Srpske nije na dnevnom redu i da je za tu priču čuo iz medija.

Dodik je objasnio da takve priče mogu da budu zvanične tek ako to kaže neko od zvaničnika Republike Srpske.

“Mi se uvijek iznova vraćamo da vidimo šta Vlada radi, provjeravamo da li je sve urađeno onako kako treba i da li su iskorištene maksimalne mogućnosti. Sada na dnevnom redu nije nikakva rekonstrukcija”, rekao je Dodik novinarima u Dubravama, kod Gradiške.

Govoreći o slučaju revizije presude po tužbi protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu, predsjednik Srpske je naveo da i dalje važe zaključci Narodne skupštine Republike Srpske, jer se oni nisu odnosili na to kako će postupiti Sud u Hagu, nego na zloupotrebu položaja i ovlaštenja i lažno predstavljanje.

Dodik je naglasio da tek sada imaju snagu zaključci Narodne skupštine Srpske u tom pogledu.

“Očigledno da je to sve bilo jasno i ranije, sada znamo da su i neki znali da revizija nema šansu, jer Sakib Softić nije bio identifikovan kao predstavnik BiH. Neko je odlučio da igra ovu igru, a očigledno je da su to oni koji na zajedničkom nivou BiH čine vlast. Oni su se hvalili svojim dobrim odnosima i saradnjom a sada vidimo da je svako pokušao da iz toga izvuče neki maksimum”, rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, ako neko želi da se vrati na početak priče o reviziji, može da vidi da je njegova prva izjava bila da je to besmisleno i da nema nikakve šanse za uspjeh.

Ta revizija i nije bila tema. Tema je bila kako je neko mogao da se identifikuje kao predstavnik BiH, bez stava zajedničkih oragana BiH. Sve ostalo su drugi uradili kao što treba. /Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen/ Ivanić je učinio ono što je bilo sasvim normalno, nije mogao dati svoju saglasnost. Od toga ne bi trebalo da se prave neke velike politike”, kaže Dodik.

On je zaključio da velika politika mora da se pravi na činjenici da je neko zloupotrijebio položaj i lažno se identifikovao pred Sudom u Hagu.

Tagovi: