Borac odmjerava snage sa ekipom Tekstilca iz Dervente

Drugi dio sezone u Prvoj ligi Republike Srpske, lider Borac započinje neugodnim gostovanjem u Derventi, ekipi Tekstilca Kort, koju s klupe vodi nekadašnji kormilar crveno-plavih Zoran Dragišić.

Banjalučki Borac odbranu liderske pozicije u Prvoj ligi Republike Srpske u subotu počinje u Derventi, na neugodnom gostovanju ekipi Tekstilca Kort, koju s klupe vodi nekadašnji trener crveno-plavih Zoran Dragišić.

Dervenćani su bez poraza ove sezone pred svojim navijačima, trenutno dijele treću poziciju sa Podrinjem i Drinom, pa izabranike Vuleta Trivunovića u gradu na Usori sigurno ne očekuje lak zadatak.

Trivunović je u najavi meča poručio da su pripreme kvalitetno obavljene, na čemu se zahvalio rukovodstvu kluba, te dodao da igrači spremno dočekuju nastavak prvenstva.

"U Derventi nas očekuje motivisan rival, kojeg s klupe vodi kolega Dragišić. Znajući njega, ali i njegove igrače, očekuje nas ratnički nastrojen protivnik. Utakmice poslije duge pauze uvijek su teške, kako psihološki tako i igrački, ali se najviše plašim lošeg terena, koji će sigurno biti natopljen vodom. Ali, kako bude njima, tako će biti i nama. Putujemo da se nadigravamo i dođemo do pozitivnog rezultata", naglasio je Trivunović, koji zbog tri žuta kartona na ovom meču neće moći da računa na Sinišu Dujakovića.

Trivunovićevo mišljenje dijele i kapiten Borca Boris Raspudić, te povratnik u redove crveno-plavih, iskusni Bojan Puzigaća.

"Utakmica će biti izuzetno teška, po raskvašenom terenu, koji neće dozvoliti da do izražaja dođu tehnika i taktika, nego borba. Ali, spremni smo na to. Tekstilac igra pred svojim navijačima, ali uvjeren sam da ćemo i mi imati veliku podršku. Idemo na tri boda, znamo svoj cilj ne samo u ovom meču, nego i u cijelom prvenstvu i vjerujem da ćemo sutra stići do pobjede", optimista je Raspudić.

Borac je mnogo mijenjao sastav ove sezone, a među onima koji su se vratili na Gradski stadion je Puzigaća.

"Svjesni smo jačine rivala, ali raduje me što spremi dočekujemo sutrašnji meč. Dobro smo trenurali, odigrali dovoljan broj kontrolnih utakmica i siguran sam da ćemo protiv Tekstilca Kort pokazati pravi karakter, koji će nas voditi do pobjede", rekao je Puzigaća.

Ove sezone iz elite Srpske ispada samo jedna ekipa, s obzirom da su premijerligaši iz Srpske Radnik iz Bijeljine i Krupa daleko od zone ispadanja u najvišem rangu bh. fudbala.

Sve utakmice 17. kola Prve lige Republike Srpske igraju se u subotu od 14 časova. Pogledajte ko se s kim sastaje, kao i trenutno stanje na tabeli.

PRVA LIGA RS - 17. KOLO:

Sutjeska - Slavija
Borac (Š) - Drina
Rudar Prijedor - Zvijezda 09
Tekstilac Kort - Borac (BL)
Podrinje - Kozara
Sloga - Sloboda

TABELA:

Borac (BL) 37, Rudar Prijedor 31, Podrinje 26, Tekstilac Kort 26, Drina 26, Kozara 20, Zvijezda 09 20, Sloboda 20, Slavija 18, Sloga 18, Sutjeska 16, Borac (Š) 9.

(Mondo)

Tagovi: