ONE SU NAJBOLJE: Banjalučanke postale šampionke BiH u džudu

Na prvenstvo BiH za seniore održanom u Turbetu, džudisti banjalučke Zvijezde nastavili sa nizom dobrih rezultata, osvojivši prvo i drugo mjesto.

Šampionka države postala je Ivana Kukić u kategoriji od 63 kilograma, dok je vicešampionka postala Jovana Perić u kategoriji 78 kilograma.

Ovim rezultatima Kukićeva i Perićeva su ostvarile plasman za balkansko, evropsko i svetsko prvenstvo, te obezbijedile mjesto u seniorskoj reprezentaciji BiH.

Jasenko Delić, trener seniorske ekipe kazao je da su ovi rezultati potvrda predanog rada i ozbiljnog pristupa sportu u Zvijezdi.

-Ovim vrhunskim nastupima otvorili smo takmičarsku sezonu kada su u pitanju republička i državna prvenstva, nastavljajući kontinuitet dobrih rezultata iz prethodnih sezona. U narednom periodu očekuju nas prvenstva u ostalim uzrasnim kategorijama pionira, kadeta i juniora, mnogobrojni Evropski kupovi i međunarodni turniri. To je potvrda ozbiljnog i predanog rada svih članova našeg kluba, koji je još jednom napominjemo rezultatski najuspješniji i najbrojniji u Banjaluci-rekao je Delić.

(EuroBlic)

Tagovi: