DODIK: Srpska - sinonim slobode za sve narode

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras u Beogradu da Republika Srpska želi da bude sinonim slobode i razvoja za sve narode.

"Srpska tek ima namjeru da uspije i da bude dobra i uspješna zajednica, kako za Srbe, tako i za druge - Bošnjake, Hrvate i sve narode i manjine koji u njoj žive", rekao je Dodik novinarima u Beogradu nakon večerašnjeg prijema povodom Dana Republike Srpske i 25 godina od proglašenja njenog prvog ustava. 

Dodik je istakao da bi Srpska, ukoliko bi se "riješila stega međunarodnog faktora koji nameće rješenja i BiH, koja se pravi kao imaginarna zajednica", mogla mnogo više da napreduje u ekonomiji, socijalnom aspektu i kulturi. 

On je izjavio da mu je drago što je večerašnjem prijemu data velika pažnja ljudi iz svih sfera života Srbije i poručio da ogromna ljubav sveukupnog srpskog naroda daje snagu građanima Srpske da se bore za svoja prava. 

Predsjednik Republike Srpske naglasio je da je Srpska formirana prije početka ratnih sukoba u BiH, na demokratskim temeljima, te da je od početka pokazivala svoju demokratičnost. 

"Mi smo naučili da ako Srbi nemaju državu, nemaju ni slobodu, i zato je borba za našu državnost i državu Republiku Srpsku, borba za slobodu", poručio je Dodik. 

On je rekao da su Srbi iz Srpske "zagledani u Srbiju" i zahvalni joj što je bila puna razumijevanja u proteklim godinama. 

Tagovi: