Ponovo ratuju metalnim stubićima

Članovima pet domaćinstava u Ozrenskoj ulici u selu Trnjaci kod Bijeljine komšije su juče ponovo onemogućile korišćenje asfaltiranog seoskog puta tako što su na izlaz na put postavili metalne stubiće.

Ova domaćinstva bila su odsječena i prije nekoliko mjeseci kada je na put bila postavljena hrpa zemlje, a oni kojima je na taj način zabranjen prolaz ogorčeni su potezima svojih komšija.

Problem je nastao jer pet domaćinstava koja su blokirana nije dalo novac za asfaltiranje 200 metara seoskog puta na koji sada ni ne mogu da izađu.

- Do naših kuća asfalt ne ide u potpunosti, već imamo dio makadama. Osim toga, novac za asfaltiranje stigao je od UNDP-a i parama od donatora komšije su asfaltirale svoja dvorišta od po 300 kvadratnih metara, a u asfaltiranju je učestvovala i Gradska uprava Bijeljine - rekao je mještanin Dragan Mihajlović.

Dodaje da mu zato nije jasan potez komšija.

- U septembru prošle godine su na put istresli gomilu zemlje, a ovoga puta su betonirali metalne stubove. Dolazila je i policija. Obavijestili smo o ovome i gradske vlasti - naglasio je Mihajlović dodavši da njihov izlazak na teren očekuju danas.

U osam domaćinstava koja blokiraju put u Trnjacima ističu da imaju razloge za svoje poteze dodavši da mještani koje su blokirali imaju put s druge strane.

- Put je na privatnom posjedu, a vlasnici su platili zemlju, nasipanje, učešće u asfaltiranju, dok druga domaćinstva nikada nisu dala ni marke. Sada smo postavili stubove, a neka komšije traže da putem suda riješimo situaciju - rekao je Bojan Dujković.

Dodaje da su zemlju koju su iz revolta istresli na put prije nekoliko mjeseci uklonili dobrovoljno nakon nekoliko dana, te da su čekali da gradska administracija Bijeljine riješi problem, ali se to nije desilo.

- Smatramo da smo u pravu jer komšije imaju drugi, državni put kojim mogu da idu do glavnog - kaže Dujković.

Dogovor

Načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Tomica Stojanović rekao je juče da nije upoznat sa novonastalom situacijom, ali je potvrdio da se sporni put nalazi na privatnom posjedu.

- Prošle godine smo grupi građana ponudili da riješimo imovinsko-pravne odnose, ali vlasnici zemlje imaju međusobni problem jer nisu svi za to. Stojimo im na raspolaganju da taj problem riješimo - rekao je Stojanović. (glassrpske.com)

Tagovi: