POSLJEDNJE SNJEŽNE PADAVINE: Evo kakvo nas vrijeme očekuje sljedeće sedmice

Stanovnici BiH još danas imaće priliku uživati u snijegu nakon čega se ponovo očekuje rast temperatura. Uprkos toplijem vremenu naredne sedmice prevladavati će uglavnom oblačno vrijeme uz povremenu kišu.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda prestanak padavina očekuje se prijepodne prvo u Krajini i sjevernim područjima Bosne, a tokom dana i u drugim dijelovima. Najviša dnevna temperatura vazduha biće između jedan i šest stepeni Celzijusa, a na jugu zemlje od sedam do 11 stepeni celzija.

Već u nedjelju u Bosni će uglavnom prevladavati sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost dok će nešto oblačnije biti u Hercegovini. Najviša dnevna temperatura kretaće se između pet i 10 stepeni, a na jugu zemlje od 11 do 14 stepeni.

Prvi radni dan naredne sedmice moguće je da će na južnim i jugozapadnim područjima pasti i malo kiše, a na planinama i malo snijega. Najviša dnevna temperatura većinom će biti između devet i 15 stepeni.

U utorak u Bosni će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno oblačno vijeme. Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda navode da u Hercegovini i jugozapadnim područjima može pasti i malo kiše, a na planinama i malo snijega. Najviša dnevna temperatura kretaće se između 11 i 17 stepeni.

Prema podacima AccuWeathera današnje snježne padavine vjerovatno su i posljednje u ovoj zimskoj sezoni. Naredni mjesec prevladavaće uglavnom kišno ili oblačno vrijeme.

(Klix)

Tagovi: