Savjeti za održavanje kose

Kada bi htjeli da naučite sve o kosi vjerovatno bi trebalo nekoliko godina, zato ćemo ponuditi samo nekoliko savjeta vezanih za održavanje kose.

Kosu bi trebalo po pravilu prati svaki dan, ali se u takvim uslovima trebaju koristiti adekvatni šamponi koji nisu agresivni jer bi njihovom čestom primjenom došlo do iritacije kože i isušivanja kose što nije nimalo poželjno.

Ukoliko klijenti peru kosu jako rijetko dolazi do stvaranja naslaga na kosi koje se ne mogu tako lako ukloniti običnim pranjem kose i izazivaju niz problema.

Za razliku od ranijih godina danas su prisutne razne tehnike i proizvodi za regeneraciju kose, što nam omogućava da i jako oštećenoj kosi možemo povratiti strukturu u normalno stanje npr. brazilsko feniranje.

To nije tako jednostavan proces odnosno traje i po nekoliko sati.

Savjetujemo da ne polažete mnogo nade u neke varijante kao što su jaja, maslinovo ulje, limun i razne druge varijante koje se još uvijek primjenjuju u mnogim domovima.

Nauka konstantno radi na poboljšanju sredstava za regeneraciju koja za vrlo kratko vrijeme dospijevaju i na naše tržište i omagućava nam da i pored brojnih oksidacija (farbanja i pramenova), feniranja, mehanickih ostecenja itd., uspijevamo strukturu kose održavati u normali.

Kao i oko ostalih materija koje stavljate na kosu morate voditi računa i o završnim preparatima. Zato ne kupujte preparate od onih koji ni sami nisu upućenui šta prodaju, što zbog samog bacanja novca, što zbog kontraefekata koje možete postići njihovom upotrebom.

Pa i kada su prodavci u parfimerijama edukovani o proizvodima koje prodaju, oni nisu u stanju da procijene strukturu dlake stoga je poželjno da vam frizeri preporuče preparate jer oni najbolje znaju šta je najadekvatnije za vašu strukturu.

Ovo su savjeti frizerskog salona Capelli iz BanjalukeDa vam kosa bude lijepa i njegovana obavezno pojsetite ovaj salon.

 

Tagovi: