Vozači oprez - jaki udari vjetra na više područja

Auto-moto savez Republike Srpske upozorio je jutros vozače na povremeno jake udare vjetra na području Mrkonjić Grada i Istočnog Sarajeva, kao i u većem dijelu Federacije BiH.

Na području Federacije BiH jačih udara vjetra ima na području Sarajeva, Tomislavgrada, Bosanskog Grahova, te na dionicama Glamoč-Mlinište, Konjic-Drežnica i Prozor-Jablanica.

Magla smanjuje vidljivost na dionicama Kupres-Šuica i Priluka-Glamoč.

Odroni su učestali na putnim pravcima Karanovac-Kneževo, Karanovac-Crna Rijeka-Mrkonjić Grad, Sarajevo-Foča, Foča-Šćepan Polje, Višegrad-Ustiprača-Rogatica i Višegrad-Brodar-Rudo.

Odrona ima na dionicama Jajce-Crna Rijeka, Gornji Vakuf-Prozor, Srbljani-Bosanska Krupa, Bugojno-Novi Travnik-Nević Polje-Kaonik i Travnik-Kneževo.

Počeli su radovi na sanaciji kolovoza na dionici magistralnog puta Prijedor-Šargovac. Radovi će trajati narednih 20 dana. Saobraćaj je regulisan privremenom signalizacijom.

Na auto-putevima Banjaluka-Gradiška i Prnjavor-Doboj saobraćaj se odvija bez zastoja, po suvom kolovozu.

Petlja "Mahovljani" zatvorena je za saobraćaj zbog izgradnje vijadukta na auto-putu Banjaluka-Doboj, a vozačima se preporučuje da koriste petlju "Aleksandrovac".

Zbog izgradnje vijadukta na dionici magistralnog puta Nova Topola-Klašnice na lokalitetu Mahovljanske petlje od 23.00 do 5.00 časova dolaziće do obustava saobraćaja u maksimalnom trajanju do pola sata, najviše četiri puta tokom ovog perioda.

S ciljem bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu "9. januar" Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja koji je regulisan privremenom signalizacijom.

Izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor zbog regulisanja ulaza i izlaza na magistralni put mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prnjavor. Izmjene saobraćaja zbog izgradnje auto-puta su i na regionalnom putu Prnjavor-Stanari.

Zbog izlaska mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj, izmijenjen je režim saobraćaja na regionalnom putu Prnjavor-Stanari kod Prnjavorske petlje. Izmjene u odvijanju saobraćaja planirane su do kraja godine.

Nastavljeni su i radovi na sanaciji klizišta na istom magistralnom putu na području Mjesne zajednice Ada, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja u dužini od 150 metara.

Na području distrikta Brčko u toku je izgradnja obilaznice zbog čega je izmijenjen saobraćaj na magistralnom putu Brčko-Lončari u naselju Gorice. Predviđeno je da radovi traju do 26. juna.

Radovi se izvode i na putnim pravcima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo i Ukrina-Vijaka u Vijačanima.

Zbog bušenja i miniranja terena na dionici magistralnog puta Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub dolazi do povremene obustave saobraćaja u periodu od 9.00 do 10.00 i od 14.00 do 17.00 časova.

Na magistralnom puta Brod na Drini-Šćepan Polje /granica BiH i Crne Gore/ i dalje je zabranjen saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona, te na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača za teretna vozila ukupne mase veće od tri i po tone i za autobuse klase M3, osim za autobuse "Drinatrans" iz Zvornika.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. I dalje su aktuelni radovi na graničnim prelazima Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja na području Hrvatske, pa se na ovim prelazima tokom dana saobraća usporeno.

Iz AMS vozačima na svim putnim pravcima savjetuju opreznu vožnju prilagođenu stanju i uslovima na putu, uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

Tagovi: