MALI LAV TREBA POMOĆ VIŠE NEGO IKAD: Nail primio prvu hemoterapiju, hitno potrebno još novca

Dječak Nail Lelić iz Bužima, koji boluje od zloćudnog tumora, trenutno se nalazi u Turskoj gdje se nakon uspješne operacije nastavlja dalje liječenje.

Slijede hemoterapije i čišćenje ostalih organa koje je tumor obuzeo. Jutros je Nail primio prvu hemoterapiju, a prvi ciklus hemoterapija traje pet dana, te će nakon toga uslijediti pauza od dvije sedmice, nakon čega se nastavlja s ovim tretmanom.

Dječak će morati primiti pet ciklusa hemoterapije, a svaki ciklus košta 8.000 eura, što znači da će samo za hemoterapije trebati ukupno 40.000 eura.

Pored troškova hemoterapije, vađenje i vraćanje Nailovih matičnih ćelija, koje bi bile zaleđene u banci bolnice pet mjeseci, košta 50.000 eura.

Kako je saopšteno i u grupi za podršku ovom malom dječaku Spasimo život malom Nailu Leliću, porodica trenutno na računu raspolaže sa oko 70.000 eura; u slučaju bilo kakvih komplikacija i daljih potreba liječenja, hitno je potrebno sakupiti dodatnih 20.ooo eura.

S obzirom da je tumor bio na kičmi te se proširio na kičmeni stub, oštetio je i živce te naš maleni dječak, a veliki borac za život, Nail, ne može hodati. Sada će uslijediti dugotrajan način liječenja, fizikalne terapije, koje će pomoći Nailu da jednoga dana samostalno stoji na svojim nogama i veselo trčkara u igru. A sve to košta.

Pomoć stiže iz svih dijelova Krajine, BiH i dijaspore. Nažalost, ujedinili su nas ovi nesretni trenuci, ali baš u najtežim trenucima pokazujemo šta znači kada pružimo ruke jedni drugima i zajedno djelujemo ka jednom cilju. A Nail nas sad treba više nego ikad! Ne napuštajmo ga na pola puta ka normalnom djetinjstvu i životu!

Roditelji malog Naila, Jasminka i Dževad Lelić imaju još dvije kćerke, oboje su nezaposleni i trebaju i dalje vašu pomoć u borbi za život svog sina.

Adresa: Selo Mrazovac 73, Općina Bužim
Kontakt telefon: Dževad Lelić, 062/868-558

Takođe, svoje novčane priloge za Nailovo liječenje možete izvršiti uplatom na brojeve žiro računa koji su prikazani na fotografiji u prilogu:

 

(Cazin)

Tagovi: