Nemoj reći mami – kod kuće smo sami!

Kad tata ostane sam sa djecom…

S obzirom na to da sam danas već peti dan sam sa djecom a jutros smo svi prva smjena nisam baš mogao da odradim svoje rituale kako to radim svaki dan. Ustao sam kao obično u 6h i nakon par minuta zauzeo svoju pozu za zahvaljivanje i onda skontam da se nekad znam toliko zanijeti u nabrajanju za šta sam sve zahvalan da promašim pola sedam i onda bih zakasnio sa buđenjem djece (u tom slučaju to bi uradila žena) a ovako se nisam smio usuditi ni da počnem.

A veš u mašini ?

Nema veze, idem vježbati pa cu kasnije zahvaljivanje. Poslije par vježbi skontam da mi je opran veš ostao u mašini pa na -2 izađem na balkon da ga raširim (kakav trening). Dižem djecu, postavljam doručak, pospremim par pizdarija što su kučići uradili i odoh da bar iskoristim kupatilo. Međutim i tamo je zauzeto. Ok,još uvijek sa osmijehom kazem sebi, idemo doručkovati pa ću ovo sve kasnije stići. Nakon doručka spremanje kreveta, sobe, provjetravanje svih prostorija i jedno za drugim odoše djeca i pomislih, sad cu. Sad sam sam.

O ne! Sudoper…

Tad ugledam sudoper prepun šoljica, tanjira, pribora kao da je četa vojske doručkovala. Nasmijem se i kažem sebi, nema danas ništa od rituala nego uhvati se suđa i spremaj se na posao.

Ipak….

Nije loše ovako na kratko ostati sam da bi znali cijeniti ono što možda i ne primjetimo u svakodnevnom životu. Karmela, čekam te!
Ali pomislih, šta kad bi zbog nečega morao ovako nastaviti, mora postojati način za nastavak jutarnjih rituala.

Naravno… pomjerio bih ustajanje za pola sata i mada mnogo teže ali bih uspio svako jutro dizati vibraciju.

SAMO POZITIVNO GLAVU GORE !

PIŠE: Željko Šmulja, mamaklik.com

Tagovi: