KONSTANTIN SAVIĆ: Biću predsjednik RS! (VIDEO)

Konstantin Savić, nezavisni kandidat na lokalnim izborima za načelnika Teslića, najavio je kandidaturu za predsjednika Republike Srpske na izborima 2018. godine.

Kontroverzni magistar prava, koji je na proteklim lokalnim izborima bio u fokusu medijske pažnje i postao regionalna politička atrakcija, otkrio je da je vagao za koju funkciju će se kandidovati i da je najbliži odluci da se upusti u trku za prvog čovjeka Republike Srpske.

''Ne može me niko ubijediti da nisam sposoban da obavljam tu funkciju. Imam sedam godina iskustva u pravu i sigurno bih napravio bolje zakone i uredio pravosuđe u Republici Srpskoj i BiH. Znam da će mi mnogo ljudi reći da sam budala, ali ja ću pokazati da sam dostojan te funkcije'' rekao je Savić.

O Konstantinu je u vrijeme lokalnih izbora u BiH brujao region, njegovi video klipovi na YouTube brojali su milionske preglede, a gostovao je i u najgledanijim regionalnim TV emisijama.

Iako je u svojoj opštini osvojio 763 glasa, Savić tvrdi da je protiv njega bila stranačka mašinerija, kako SNSD-a tako i SDS-a, a da su glasovi u Tesliću kupovani za 300 KM.

Inače, Konstantin Savić bio je učesnik otvorenog foruma pod nazivom "Koliko košta biti nezavisan u BiH?" koji je sinoć u organizaciji NVO "Oštra nula" održan sinoć u Paviljonu parka "Petar Kočić" u Banjaluci.

(Istinito)

Tagovi: