RADIVOJEVIĆ: Dva cilja ispunjena

 Odbranom Kupa BiH košarkaši Igokee ispunili su drugi cilj ove sezone dok je prvi bio opstanak u ABA ligi.

Kad se podvuče linija poslije završnog turnira jasno se vidi razlika u kvalitetu između Igokee i ekipa koje se takmiče u Ligi 10 BiH. Dvije utakmice koje su igrali poslužile su Aleksandrovčanima da osjete snagu ekipa sa kojima će ukrstiti koplja u Ligi za prvaka.

- Jasno se vidi da je Bosna najozbiljnija ekipa sa dobrim trenerom i nekoliko iskusnih igrača. Saša Vasiljević i Goran Ikonić su napravili velike karijere, a tu su još Strahinja Dragićević kao i Maksim Šturanović pod košem. Zrinjski takođe odskače od ostalih ekipa i Lige BiH i moraćemo biti ozbiljni da bismo odbranili titulu kao što smo i sada ozbiljno odigrali obje utakmice Kupa - rekao je kapiten Igokee Vuk Radivojević.

Ipak, u igri Igokee bilo je manjih oscilacija početkom susreta sa Zrinjskim kao tokom druge četvrtine finalnog meča sa Bosnom.

- Dobro smo se pripremili za obje ekipe i znali smo šta nas očekuje te da će oni doći maksimalno spremni sa velikom željom da nas pobede. Finale smo dobro odigrali 35 minuta mada je bio pad u prvim pet minuta druge četvrtine. Trener je menjao ekipu, dao je priliku velikom broju igrača pa je jasno da dođe do pada ritma. Bosna se držala dok je imala snage mada smo lako prelomili meč u našu korist. Sve pohvale domaćinu na gostoprimstvu i bilo nam je ugodno igrati u Sarajevu te mi je drago što nije bilo nijednog incidenta - dodao je Radivojević.

Njemu je ovo treći trofej u dresu Igokee i sada se okreću "redovnim" obavezama.

- Odbranom Kupa ostvarili smo drugi cilj i sada se okrećemo novim izazovima u ABA ligi. Krka nam je idući rival na našem terenu i protiv njih želimo da osiguramo šesto mesto na tabeli što bi bio neverovatan uspeh za nas - istakao je Radivojević.

Organizacija

Organizaciju završnog turnira Kupa BiH u Sarajevu pohvalili su generalni menadžer Igokee Igor Dodik kao i predsjednik Košarkaškog saveza BiH Aleksandar Fulurija. Nakon finalne utakmice sarajevska publika aplauzom je nagradila košarkaše Igokee i sve je proteklo bez ijednog incidenta. (GLAS)

Tagovi: