CIGO OPLJAČKAO ''VERU'': ''Daj pare ili ću ti raznijeti glavu''

 Protiv Banjalučanina Aleksandra Špirića (27) zvanog Cigo potvrđena je optužnica, koja ga tereti za dvije pljačke u istoj apoteci, a tokom kojih je ukupno ukradeno 1.740 maraka.

Prva se, po optužnici, dogodila 27. avgusta 2015. godine, u Ulici Rade Radića, kada je s crnom kapom i kapuljačom duksa na glavi, te plastičnim pištoljem u ruci, ušao u apoteku "Vera".

"Plastični pištolj usmjerio je u radnicu B.Z., koja je stajala pored prodajnog pulta, naređujući joj povišenim tonom: 'Daj sve pare koje imaš, inače ću ti raznijeti glavu'", stoji u optužnici.

Radnica mu je, strahujući za svoj život, predala providnu vrećicu s 1.360 maraka pazara, a on je pobjegao.

Nekoliko mjeseci kasnije, odnosno 12. februara prošle godine, po optužnici, upao je ponovo u istu apoteku, i to s istim, oprobanim "receptom" - maskiran i "naoružan" plastičnim pištoljem.

Ovaj put je zatekao drugu apotekarku, koja je prošla gore od koleginice - nju je drškom plastičnog pištolja udario u glavu.

"Ona je pala na police s lijekovima, te na pod prodajnog pulta, da bi je potom, dok je ležala na podu, nastavio udarati nogama po stomaku i tijelu. Potom je iz ladice s novcem uzeo 380 KM", piše u optužnici.

Očigledno nezadovoljan iznosom plijena, on je tada radnici, koja je ležala na podu, povikao: "Gdje je ostalo, gdje je novac?" Međutim, pošto je vidio i čuo da neko kuca na staklo prozora apoteke, pobjegao je. Optužnicom je predloženo da se od Špirića oduzme 1.740 maraka, koliko je opljačkao.

Tagovi: