Kunić priznao grešku

 Ako je suditi po prve tri kontrolne utakmice Borca napadač Petar Kunić biće veliko pojačanje za Banjalučane, jer je već sedam puta zatresao protivničku mrežu.

Sam priznaje da mu povratak na Gradski stadion mnogo znači i da je došlo vrijeme da konačno pokaže svoju pravu vrijednost, koja zahvaljujući najviše njemu samom nikada nije isplivala na površinu.

- U mlađim kategorijama Borca bio sam dominantan, tresao sam mreže kao od šale. Kao nagrada za to je stiglo prebacivanje u prvi tim za koji sam, po meni debitovao prerano sa 16 i po godina. To me je skupo koštalo, jer sam mislio da sam ispred drugih. Uslijedile su sitnije povrede, potom operacija koljena. Prešao sam u češku Duklu, bio najbolji strijelac lige mladih, a zatim prešao u prvi tim. Kada je trebalo da eksplodiram proradio je balkanski mentalitet, proradila je moja svojeglavost. Za sve što je uslijedilo dalje isključivi krivac sam ja - naglasio je Kunić.

Pravu priliku u prvom tim Dukle nije ni dobio, a potom je bio pozajmljen Borcu, pa Radniku.

- I to je bilo za zaborav, a možda vrijedi izdvojiti sezonu u Rudar Prijedoru, gdje sam sakupio 26 mečeva i odigrao dosta korektno. Potom je uslijedio poziv mog nekadašnjeg trenera iz Borca Zorana Džimija Marića da dođem u Novi Pazar, gdje je on bio na kormilu. Nisam se dugo dvoumio i opet sam pogriješio. Šest mjeseci bez plate, živjeli smo praktično kao izbjeglice i nije mi preostalo ništa drugo nego da raskinem saradnju. Uslijedio je poziv iz Borca od trenera Vuleta Trivunovića i sportskog direktora Olivera Jandrića, koji sam praktično odmah prihvatio. Dugo sam lutao, ali sada sam konačno "prebacio u glavi" i to ću, siguran sam i dokazati - nastavio je Kunić.

Veoma se lako uklopio u Borčevu igru i to je pokazao na prve tri kontrolne utakmice. Postigao je sedam golova, jedan BSK-u, a po tri Slobodi iz Novog Grada i Mrkonjić Grada.

- Igramo napadački, za gol više i tu se odlično snalazim, što sam i pokazao sa ovih sedam golova. Imamo odlične uslove za rad, pripreme su veoma kvalitetne i siguram sam da ćemo nastavak prvenstva dočekati potpuno spremni. Najbolje je što sami krojimo svoju sudbinu i vjerujem da ćemo je uspješno "iskrojiti". Prednost od šest bodova je sasvim dovoljna i kao jedinog pravog rivala vidim Rudar Prijedor. To je ekipa, koja u svojim redovima ima dosta mladih i veoma kvalitetnih igrača, koje sjajno vodi trener Zlatko Jelisavac. Znaju šta žele i hoće, ali ipak, za konačni plasman mi smo ti koji se pitamo - istakao je Kunić.

Pomoćni teren Borca je nešto o čemu su sanjale generacije dječaka koje su nosile "crveno-plavi" dres.

- Kada se sjetim gdje smo mi počinjali i sve trenirali pomalo sam ljubomoran na ove dječake, koji od prvog dana imaju sjajne uslove. Neću pretjerati ako kažem da je naš pomoćni teren u ovom trenutku sigurno najbolji sa vještačkom travom u cijeloj Republici Srpskoj, možda i u BiH. Zato sam siguran da Borac ne treba da brine za budućnost, jer će se na ovom terenu "izroditi" mnogi fudbalski asovi - dodao je Kunić.

Trivunović

Osim tri gola Petra Kunića u pobjedi nad Slobodom od 5:1 učestvovali su i Predrag Zekanović, koji je zatresao mrežu iz penala, te Gedeon Guzina, dok je jedini pogodak za Mrkonjićane dao Dejan Zarić. To je bio prvi gol koji su Banjalučani primili tokom ovih priprema.

- Određene stvari moramo još popravljati i mijenjati kako bismo bili još brži i bolji. Kada uradimo ono što se dogovorimo, tad stvorimo i šansu za gol, a čim počnemo da igramo individualnu igru, počinju problemi. To moramo ispraviti - naglasio je trener Borca Vule Trivunović.

Tagovi: