RANO ZA PROGNOZE: Operisali djevojčicu u Banjaluci

Zdravstveno stanje jedanaestogodišnje djevojčice iz Laktaša, koja je sinoć povrijeđena u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Banjaluka-Teslić, trenutno je stabilno, ali su sve dalje prognoze još preuranjene i neizvjesne, rečeno je Srni u Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ Republike Srpske.
Djevojčica je operisana odmah nakon što je u ovu zdravstvenu ustanovu primljena sinoć oko 21.15 časova sa teškim povredama abdomena i grudnog koša. 

Prema riječima načelnika Službe za neurohirurgiju Vesne Ivanišević, dvadesetšestogodišnji muškarac iz Laktaša, čiji su inicijali S.Ć, koji je, takođe, povrijeđen u ovoj saobraćajnoj nesreći, primljen je na kliniku sa kontuzijom glave, frakturom nosne kosti i posjekotinama po licu. 

"On je primarno zbrinut, urađena je dijagnostika koja je isključila teže povrede, ali radi daljeg liječenja i praćenja pacijent ostaje i dalje hospitalizovan u Službi za neurohirurhgiju", istakla je Ivaniševićeva. 

Ona je naglasila da je tridesetdevetogodišnji muškarac iz Laktaša O.T, nakon pregleda u hitnoj prijemnoj hiruškoj ambulanti, pušten na kućno liječenje. 

Saobraćajna nesreća dogodila se sinoć oko 20.00 časova u mjestu Zabrđe, opština Kotor Varoš, na magistralnom putu Banjaluka-Teslić, kada je automobil "pežo", kojim je upravljao O.T, sletio sa kolovoza. 

U ovoj saobraćajnoj nesreći poginula je šezdesetpetogodišnja žena iz Kotor Varoša Ž.T, dok su povrede zadobili vozač O.T, te saputnici S.Ć. i maloljetna djevojčica, koji su kolima Hitne pomoći Kotor Varoš prevezeni u UKC Republike Srpske. 

Tagovi: