SUVO I TOPLIJE VRIJEME: Ove sedmice do 18 stepeni

U Republici Srpskoj ove sedmice očekuje se uglavnom suvo vrijeme uz porast temperature, a u noći sa petka na subotu očekuje se kiša i pad temperature, izjavila je danas Srni metereolog u Republičkom hidrometeorološkom zavodu Milica Đorđević.
U Srpskoj će danas najviša temperatura biti od pet do 10 stepeni Celzijusovih, na jugu koji stepen više. 

Sutra u jutarnjim časovima očekuje se slab mraz, ponegdje je moguća i magla, tokom dana blagi porast temperature uz više sunčanih intervala, a popodne i uveče naoblačenje u sjevernim područjima koje će u večernjim časovima donijeti slabu kišu, uglavnom na području Posavine i Semberije. 

Temperatura će i dalje biti u porastu, a najtoplije će biti u Krajini, gdje će dostići 15 stepeni Celzijusovih. 

Trend rasta temperature nastaviće se i u srijedu i četvrtak, 22. i 23. februara, do 18 stepeni Celzijusovih, dok će jutra biti prohladna, ponegdje sa mrazom. 

U petak, 24. februara preovladavaće toplo i vjetrovito vrijeme sa jakim jugom, koji će povremeno imati i olujne udare, uz postepeno naoblačenje. 

Slaba kiša će najprije početi u južnim i zapadnim predjelima, a na istoku će biti sunčano. Krajem dana padavine će jačati i kiša će zahvatiti većinu krajeva. 

Do subote ujutru, 25. februara, u većini predjela padaće kiša, na planinama je moguć snijeg, uz pad temperature, a u nedjelju, 26. februara u većini krajeva biće suvo vrijeme. 

Tagovi: