STEVANDIĆ: Očekuje se stav Saveza

 Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je danas Srni da se očekuje zvaničan stav Saveza za promjene o zakazivanju posebne skupštinske sjednice o aktuelnoj političkoj situaciji nakon odluke bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da podnese zahtjev za reviziju presude po tužbi protiv Srbije.
"Sjednica skupštinskog Kolegijuma, koji bi trebalo da zakaže posebnu sjednicu, može biti sazvana u bilo kom momentu, ali se očekuje da u Savezu za promjene usaglase stavove. Još ne znamo stavove SDS-a i NDP-a, dok je PDP za održavanje posebne skupštinske sjednice", rekao je Stevandić. 

On kaže da je, iako protivnik politike Saveza za promjene, neophodna saglasnost u ovome radi zajedničkog djelovanja svih srpskih političkih predstavnika. 

"Uvijek je moguće održati sjednicu Kolegijuma Narodne skupštine Republike Srpske. Pozivam ih da usaglase stav, jer u svemu ovome nije riječ o partijskim pitanjima, nego interesima Republike Srpske", dodao je Stevandić. 

Lideri SNSD-a, DNS-a i SP-a Milorad Dodik, Marko Pavić i Petar Đokić saglasili su se juče da je neophodno održati posebnu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj bi bilo postignuto jedinstvo svih političkih predstavnika Srba u BiH nakon odluke bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da podnese zahtjev za reviziju presude po tužbi protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu. 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić predložio je 18. februara da klubovi poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske zatraže posebnu skupštinsku sjednicu na kojoj bi se raspravljalo o ozbiljnim političkim implikacijama koje je izazvala najava bošnjačih predstavnika da će podnijeti zahtjev za reviziju presude protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu. 

Tagovi: