BORENOVIĆ: Srpska dobro riješila pitanje harmonizacije zakonodavstva

Predsjednik Odbora Narodne skupštine Republike Srpske za evropske integracije i regionalnu saradnju Branislav Borenović izjavio je danas Srni da je u najvišoj zakonodavnoj instituciji u Srpskoj dobro riješeno pitanje načina harmonizacije domaćih propisa sa evropskim.

"Na Vlašiću smo juče i danas razgovarali sa kolegama iz parlamenta u BiH, ali i poslanicima iz Srbije i Makedonije o procesu evropskih integracija i njihovim iskustvima u popunjavanju potrebnog upitnika. Korisno je bilo da razmijenimo mišljenja i vidimo šta u BiH možemo primijeniti na putu ka EU", rekao je Borenović, nakon sastanka komisija i Odbora za evropske integracije BiH.

On je ocijenio da je veoma dobro da Odbor Skupštine Srpske za evropske integracije i regionalnu saradnju učestvuje na sastancima na kojima se govori o EU integracijama.

"Na sastanku na Vlašiću rekli smo da je neophodno uspostaviti ovakav vid komunikacije jednom u pola godine. Sastanku su prisustvovali i predstavnici Delegacije EU u BiH, a značajno je da proces evropskih intergacija podržavaju sve strukture u BiH", dodao je Borenović.

Sastanak na Vlašiću održan je u okviru aktivnosti Mreže parlamentarnih odbora za privredu, finansije i evropske integracije zemalja zapadnog Balkana.

Tagovi: