U nedjelju o sudbini PDP-a

Šef radne grupe PDP-a za reorganizaciju banjalučkog odbora stranke Igor Crnadak rekao je da će u nedjelju, 19. februara, biti održana redovna konferencija za novinare na kojoj će biti riječi i o situaciji u ovom odboru.

Crnadak je u izjavi Srni potvrdio da je sinoć održan interni sastanak u vezi sa situacijom i reorganizacijom ove gradske organizacije PDP-a. 

Odbornici PDP-a u Gradskoj skupštini Banjaluke Zoran Talić, koji je bio na čelu banjalučkog PDP-a, i Tatjana Čičić Odžaković nedavno su napustili ovu stranku. 

PDP je formirao radnu grupu, sa Crnatkom na čelu, koja ima rok do maja da završi poslove u vezi sa reorganizacijom banjalučkog odbora. 

Talić od 14. februara zvanično nije više član PDP-a, a razlog je, kako je naveo, njegovo nezadovoljstvo situacijom u ovoj stranci koje traje nekoliko godina. 

On je u pismu upućenom građanima Banjaluke istakao da su posljednjih 15 godina u PDP-u prevladale snage i pojedinici koji su stranku povukli u pravcu jeftinog populizma sa isključivim ciljem da ostvare lične i pojedinačne političke interese. 

On je dodao da su tome podredili interese stranke i njenu društvenu ulogu, a što je kulminiralo na zadnjim lokalnim izborima. 

"Prema mom dubokom ubjeđenju, PDP zbog ovakve politike danas živi kao politička ljuštura bivšeg PDP-a samo zahvaljujući činjenici što njegovi pojedini funkcioneri u politici fukcionišu kao odraz pokreta Saveza za promjene koji je narod Republike Srpske na vlast doveo 2014. godine glasajući protiv aktuelne vlasti i za promjene", istakao je Talić u pismu, napomenuvši da odluku o napuštanju PDP-a nije donio ishitreno i naglo. 

Tagovi: