DIJELITE, HITNO JE: Mali Stojan čeka spas

 Članovi podmlatka Rotari kluba iz Srebrenice uključili su se u akciju prikupljanja pomoći za liječenje petogodišnjeg Stojana Radeke iz Stare Pazove, koji je obolio od leukemije i potrebno mu je 300.000 evra za operaciju u NJemačkoj.

Osim učešća u humanitarnom koncertu u Bratuncu za prikupljanje pomoći i ličnih priloga, mladi rotarijanci su za pomoć Stojanu namijenili i dnevnice koje su zaradili proteklog vikenda radeći u bratunačkim i srebreničkim prodavnicama, kafićima, frizerskim salonima i drugim firmama. 

"Želimo da pomognemo da se prikupe sredstva za liječenje ovog dječaka. Pomoglo nam je 20 privatnika i omogućilo da zaradimo dnevnice koje smo namijenili za ovu humanu akciju", rekla je predsjednik "Interakt kluba" Ivana Stanojević. 

Ona kaže da su prikupili 340 KM i da nastavljaju akciju. 

"Dobili smo obećanje još nekih organizacija da će podržati akciju. Mi ne tražimo novac, već mogućnost da radimo i budemo korisni zajednici, a da svojim radom obezbijedimo novac koji želimo dati za operaciju dječaka iz 
Stare Pazove", navela je Stanojevićeva. 

Malom Stojanu treba da bude izvršena transplantacija koštane srži, a jedini odgovarajući donor je njegov dvogodišnji brat.

Stojan je ujedinio Srbiju i Srpsku. Bratunčani su pokazali svoju humanost, a svi ljudi dobre volje koji žele da pomognu ovom dječaku mogu da doniraju novac na devizni račun: IBAN RS 353400-000032-09675 -125.

Tagovi: